Nieuws, Besparen & GeldzakenVrouwen & Lifestyle

5 Interessante cijfers over vrouwen en seksueel gedrag

0

De meeste Nederlanders zijn tevreden over hun seksleven, zo bleek uit onderzoek van Rutgers. Toch zijn mannen over het algemeen gelukkiger over hun seksleven. Dat kan komen door de orgasmekloof, of omdat er toch nog een taboe op vrouwen en seks rust. Zo zijn seksueel actieve vrouwen toch eerder een ‘slet’ dan dat mannen dat zijn, omdat mannen juist veel stoerder gevonden zouden worden met meer bedpartners. Het is toch raar dat er geen taboe rust op mannen en seks, maar vrouwen en seks vaak onbesproken blijft? Daarom bespreken we in dit artikel vijf interessante feiten over vrouwen en seks. Gewoon, omdat het kan.

De feiten genoemd in dit artikel zijn afkomstig uit een Vlaams onderzoek wat is uitgevoerd naar aanleiding van een nieuwe seksspeeltjes-lijn van Kruidvat.

  • Bijna 80% van de vrouwen heeft wel eens een seksspeeltje gebruikt

Volgens bijna 80% van de onderzochte Vlaamse vrouwen is seks essentieel wil je een gezond leven leiden. Hetzelfde procentuele aantal gaf aan wel eens een speeltje te hebben gebruikt zoals een vibrator om hun seksleven een boost te kunnen geven. Of meer spanning samen met je sekspartner, of juist omdat er geen sekspartner in de buurt is.

  • 4 op de 10 vrouwen vind seksspeeltjes kopen eng

4 op de 10 vrouwen blijven het gênant of eng vinden om een seksspeeltje aan te schaffen. Waarschijnlijk omdat er een taboe op rust. Een kwart van de mensen ervaren zelfs een grote drempel bij het kopen van seksspeeltjes. Zij durven dan ook niet een seksshop binnen te gaan.

  • Het materiaal is het belangrijkst aan een seksspeeltje

Als je dan de drempel over bent en besluit om een seksspeeltje te kopen, vinden vrouwen het materiaal het belangrijkste aspect aan een seksspeeltje. Het moet zacht aanvoelen en lekker ruiken.

  • De prijs is ook een belangrijk aspect

Driekwart van de vrouwen zegt ook naar de prijs te kijken bij de aanschaf van een seksspeeltje. 44% van de vrouwen geeft aan meerdere speeltjes te kopen als ze goedkoper zouden zijn.

Het onderzoek was naar aanleiding van een betaalbare seksspeeltjes lijn die Kruidvat uitbracht. De Love Toys zijn vanaf 11 juni verkrijgbaar bij Kruidvat en de prijzen variëren tussen de € 8,95 en € 19,95. Is ook voor jou de drempel naar de winkel te groot, dan kun je ze ook online bestellen.

Wil jij nieuwe dingen uitproberen in de slaapkamer? Koop dan dit!

Previous article

Natuurlijk je haar kleuren? Dit zijn de beste producten

Next article

You may also like