Tech & GadgetsTips

5 aandachtspunten bij het openen van een zakelijke rekening

0
man sitting in front of keyboard

Volgens de Nederlandse wet ben je als ondernemer niet verplicht om een zakelijke rekening te openen. Toch ontkom je er vaak niet aan. Waarom niet? Omdat banken niet willen dat een privérekening voor zakelijke doeleinden gebruikt wordt. Als je ondernemer bent maar nog geen zakelijk rekening hebt, doe je er goed aan er eentje te openen. Wij kunnen ons voorstellen dat je hier nog wel wat hulp bij kunt gebruiken. Daarom zetten we in deze tekst 5 aandachtspunten bij het openen van een zakelijke rekening op een rijtje.

1. Aantal rekeningen en betaalpassen
Sommige ondernemers denken dat iedere zakelijke rekening hetzelfde is, maar dat is niet het geval. Bij de meeste banken kun je namelijk uit verschillende pakketten kiezen. Zo is er een pakket met een zakelijke rekening en betaalpas, maar er zijn ook pakketten met meerdere rekeningen en betaalpassen. Reden genoeg om hier goed op te letten voordat je een zakelijke rekening opent. Soms is het mogelijk om een extra betaalpas aan te vragen bij een zakelijke rekening, maar hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Dit hangt soms af van het pakket dat je gekozen hebt.

2. Met of zonder spaarrekening?
Op het gebied van rekeningen maken we onderscheid tussen een betaalrekening en spaarrekening. Een betaalrekening wordt verreweg het meest gebruikt door ondernemers. Op deze rekening ontvang je niet alleen het geld dat klanten naar jou overmaken, maar je betaalt er zelf ook uitgaven voor jouw bedrijf van. Na verloop van tijd kan er een groot bedrag op je zakelijke betaalrekening staan. Als je dit niet prettig vindt, raden wij je aan te kijken of een zakelijke spaarrekening onderdeel uitmaakt van het pakket. In dat geval kun je geld overboeken van de betaalrekening naar de spaarrekening.

3. Boekhoudkoppeling
Een derde aandachtspunt bij het openen van een zakelijke rekening is de aanwezigheid van een boekhoudkoppeling. Als er zo’n koppeling aanwezig is, betekent dit dat je een zakelijke rekening aan jouw boekhoudprogramma kunt koppelen. Waarom dit handig is? Omdat je transacties van de zakelijke rekening dan niet langer handmatig in hoeft te voeren. Dit gebeurt namelijk automatisch. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan de administratie.

4. Kosten
Een zakelijke rekening openen kost geld. Bij de meeste banken betaal je een vast bedrag per maand als je er zo’n rekening opent. Er zijn ondernemers die denken dat de prijs van een zakelijke rekening overal hetzelfde is, maar dat is niet het geval. Sterker nog, de prijzen kunnen behoorlijk uiteenlopen. Reden genoeg om de zakelijke rekeningen met elkaar te vergelijken. Zo voorkom je dat je onnodig veel betaalt voor het openen van een bedrijfsrekening.

5. Manier van aanvragen
Tot slot raden wij je aan naar de manier van aanvragen te kijken. Je wilt namelijk niet onnodig veel tijd en moeite steken in het openen van een zakelijke rekening. Gelukkig hoeft dit tegenwoordig ook niet meer. Bij de meeste banken kun je vandaag de dag namelijk online een zakelijke rekening openen. Wanneer een bank geen beren op de weg ziet, kun je binnen de kortste keren gebruik maken van jouw zakelijke rekening.

Kun je echt veel geld verdienen als camgirl?

Previous article

De 4 leukste gepersonaliseerde cadeaus om weg te geven

Next article

You may also like