Tech & Gadgets

Kun je echt veel geld verdienen als camgirl?

0

Het gebeurd vaker dan je denkt. Zo’n zes procent van de studenten in Amsterdam doet aan sekswerk en zevenentwintig procent heeft dit weleens als optie overwogen. Dit bleek uit een onderzoek onder 363 studenten van de UvA. Als je aan sekswerk denkt, kun je gelijk denken aan werk in de prostitutie, maar er zijn meerdere vormen van sekswerk. Je kunt namelijk tegenwoordig ook veel verdienen achter de schermen als camgirl. Het feit dat dit steeds populairder wordt onder jonge meiden is simpelweg ook omdat het beter verdiend dan de gemiddelde bijbaan. Maar kun je echt zoveel verdienen als camgirl? En wat houdt het precies in, cammen voor geld? Als je dit zelf ook wel eens hebt overwogen of als je dit gewoon interessant vindt, lees dan verder!

Wat verdien je ermee?

Het is duidelijk dat veel vrouwen het een steeds aantrekkelijker idee vinden, namelijk het werken achter de schermen als webcam girl. Een onderzoeker van de UvA onderzocht de voornaamste reden hiervoor en dat was geld. Het werken als camgirl verdient namelijk goed en tot wel driehonderd euro per avond. De tijd die je erin steekt is relatief weinig en beperkt zich meestal tot een of twee uur maximaal. Bij bijvoorbeeld een webcamsite als Club Sense kun je veertig cent verdienen per minuut en per klant. Dit is de hoogste uitbetaling voor één op één binnen deze sector. Bovendien krijg je het geld wekelijks gestort en bepaal je zelf hoe, waar en wanneer je werkt.

Wat zijn andere redenen? 

Zoals al eerder benoemd is, brengt het werk als camgirl veel vrijheid en flexibiliteit met zich mee. Je bepaalt namelijk zelf hoeveel en wanneer je werkt. Daarnaast speelt plezier en spanning ook een rol volgens de onderzoeker van de UvA. Het geeft sommige vrouwen een vorm van macht. Daarnaast stop je relatief weinig tijd en moeite in een baan als camgirl. Zo kun je met een uur masturberen voor de webcam een paar honderd euro voor krijgen. Het is ook mogelijk om contact op te nemen met andere collega’s op dezelfde webcam site, waardoor je extra ondersteuning krijgt van je collega’s via een forum.

Waar moet je opletten?

Het werken als camgirl is niet illegaal, maar alleen als het vrijwillig is. Als je gedwongen wordt tot sekswerk, dan is degene die jou dwingt strafbaar. Ook is je klant strafbaar als hij weet dat je gedwongen wordt. Het is belangrijk om na te gaan of de keuze echt vrijwillig is en of je hier daadwerkelijk voor de honderd procent achterstaat. Bovendien is het noodzakelijk dat je ouder bent dan achttien, anders mag je niet aan sekswerk doen. Als je als zelfstandige werkt, dan ben je eventueel in theorie ondernemer. Dit is belangrijk om te weten, omdat hier bepaalde plichten en rechten bij komen kijken. Wist je dat je bijvoorbeeld als ondernemer je in moet schrijven bij de KVK? En dat het noodzakelijk is om belasting te betalen bij de Belastingdienst? Het is belangrijk om met deze plichten rekening te houden, omdat je belastinggeld dan alvast opzij kunt zetten. Ook heb je recht op voordelen zoals de ondernemersaftrek, dus informeer jezelf goed.

Zo word je lokaal beter vindbaar, 5 tips

Previous article

5 aandachtspunten bij het openen van een zakelijke rekening

Next article

You may also like