Vrouwen & Lifestyle

3 Tips voor een interieur met lef

0

Op social media raken we er niet over uitgepraat: bij elke (televisie)verbouwing lijkt een huis in een soort VT-wonen mal geduwd te worden. Zwarte keuken met kookeiland? Check. Visgraatvloer en zwarte stalen deuren? Dubbel check. Hartstikke leuk als dat je smaak is, maar wat nu als je een ander interieur wil dan ieder ander? Hoe creëer je een interieur met lef? Wij geven je 3 tips.

Kies géén zwarte houten jaloezie (met ladderband)

Nog zoiets wat je óveral voorbij ziet komen: de zwarte houten jaloezieën, mét ladderband. Voor de afwisseling zijn ze ook wel eens wit, maar daar houdt het spannende dan ook wel op. En er is natuurlijk helemaal niets mis met de zwarte of witte jaloezie, maar lef heb je hier niet (meer) voor nodig.

Wil je dus een statement maken, kies dan eens voor iets anders. Zo heeft Ilumio raamdecoratie diverse alternatieven voor de houten jaloezie, of juist wel die houten jaloezie maar dan in een andere kleur, of verrassend zonder ladderband! Het kan allemaal, kies vooral wat bij jouw smaak past!

Beken kleur

Het ‘standaard’ interieur van nu lijkt vooral een combinatie van het minimalistische van de Scandinavische trend te zijn, gecombineerd met het wat rauwe van de industriële trend. Dat zie je terug in die zwarte keuken en zwarte stalen deur (behoorlijk industrieel maar door de strakke lijnen ook wat Scandinavisch), de licht houtkleurige visgraatvloer en een lichte inrichting zonder al te veel poespas (vooral Scandinavisch). Wit, zwart en hout voeren qua kleur de boventoon en de cognackleurige leren bank maakt het af.

Wil je dat allemaal vooral niet, dan kies je dus… juist, voor kleur! En niet zomaar kleur, nee het mag best knallen. Als je daarvan houdt natuurlijk, maar hé, jij wil een interieur met lef! Kies dus voor de zachte fluwelen bank in een knalkleur, eettafelstoelen in de mooiste pasteltinten of een vloerkleed in een gave kleur en/of met een toffe print. En wanneer je écht lef hebt, kies je voor rode gordijnen. Daarmee haal je direct kleur, warmte en sfeer in huis, en daar kan echt niemand omheen!

Vind je veel kleur te heftig? Eén item in felle kleur doet ook al heel veel voor je interieur als je de rest rustig houdt. En wie weet wen je er zo aan dat je het alsnog ooit uit gaat breiden…

Durf te combineren

Vroeger moest een interieur bij elkaar passen. Het liefst uit één lijn komen, dan had je aanzien. Had je een mix van meubels, dan werd het een bijeengeraapt zooitje genoemd. Welkom in de nieuwe wereld: mixen en matchen is helemaal van nu. Een eettafel met 8 verschillende stoelen? Kan helemaal! Een vintage dressoir met een moderne lamp erop? Waarom niet!

Voor een interieur met lef maak je vooral combinaties die niet voor de hand liggen. Of het nu gaat om items, om stijlen, om kleuren of om materialen, alles kan en mag zolang jij het mooi vindt. Wie zegt bijvoorbeeld dat goud en zilver niet gecombineerd kunnen worden? Als jij de perfecte accessoires hebt gevonden, kan dat prima. Hoe minder je je houdt aan de ‘vaste stelregels’ en durft te kiezen voor wat jij mooi vindt, hoe meer het echt jouw interieur wordt! En dan heb je met recht een interieur met lef, een interieur waarin jij je fijn voelt.

Je ideale studieplek thuis inrichten

Previous article

Boekhouding inrichten is de basis, aldus zzp-boekhouder

Next article

You may also like