Fun & VerstandigTipsVrouwen & Lifestyle

Glamping: Luxe kamperen aan de Costa Brava

0

Spanje is één van de allerpopulairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders en wij begrijpen heel goed waarom. Het klimaat is er ideaal, de natuur is prachtig en je kunt er zowel rust als genoeg uitgaansgelegenheden vinden. Voor een budgetvriendelijk verblijf kun je kiezen voor kamperen, maar er is ook een heel aantrekkelijke optie voor iedereen die van luxe houdt: glamping!

Costa Brava

Benieuwd waar de naam Costa Brava eigenlijk vandaan komt? De naam werd ooit geïntroduceerd door schrijver en dichter Ferran Agulló, die het karakter van de kust wilde omschrijven met het ruige en (toen nog) onbewoonde gebied. De rotsen zijn er onregelmatig en de natuur lijkt ruig. Op de Costa Brava heerst een mediterraan klimaat, waardoor het er vaak warm is. In ieder geval een stuk warmer dan Nederland.

Glamping

Veel mensen zeggen niet van kamperen te houden omdat het zo primitief is. Met je wc-rol lopend naar de gedeelde badkamers en wc’s, je bak met afwas mee sjouwen naar de gootstenen, op een matje in een tent liggen terwijl je tijdens een regenbui kletsnat wordt…. We geven toe: de charme van kamperen zit hem daar in ieder geval níet in. Juist het gevoel dat je één bent met de natuur, en niets nodig hebt om lekker en gelukkig te leven. Maar, wist je dat er tegenwoordig ook een hele geschikte tussenoplossing is, voor iedereen die houdt van luxe, maar ook van kamperen? Glamping (het komt van glamoureus kamperen) is het helemaal komend jaar. Glamping kun je tegenwoordig op steeds meer plekken doen, gelukkig sinds kort ook aan de Costa Brava!

Bezienswaardigheden

De badplaatsen aan de Costa Brava die het populairst zijn om te bezoeken, zijn: Blanes, Lloret de Mar, en L’Escala. Beroemd kunstenaar Salvador Dalí is afkomstig uit deze regio, dus het door Salvador Dalí opgerichte Teatre-museum is er zeker eentje die je niet over moet slaan. Daarnaast is het uitzicht wat je bij San Pere de Rodes kunt ziet, wat 520 meter boven de baai van Port de la Selva ligt, magisch. Het is een gerestaureerde ruïne die gelukkig nog steeds bewaard is gebleven.

Zo maak je een goede indruk bij een presentatie

Previous article

Zo zorg je met je meubels en accessoires voor meer eenheid en rust in je interieur

Next article

You may also like