Fun & VerstandigVrouwen & Lifestyle

Wordt Jamie Chadwick na 43 jaar de eerste pilote in de Formule 1? 

0

Met voorsprong de snelste vrouw van de wereld is Jamie Chadwick (22) uit het Verenigd Koninkrijk. Deze Britse racepiloot heeft alle troeven in handen om de eerste vrouwelijke Formule 1-pilote te worden in meer dan 43 jaar. Zij die wedden op Formule 1 speculeren nu al volop wanneer dat zal zijn. Zelf hoopt Chadwick tegen ten laatste in 2024 een zitje te bemachtigen in de race op topniveau. Op haar jonge leeftijd kan deze wonderwoman van het circuit al een indrukwekkend palmares voorleggen. 

Meer wedden op Formule 1 met vrouw in race 

Hoewel niet zo gegeerd als voetbal is ook wedden op Formule 1 populair. Zeker nu je daarvoor niet meer naar een gokkantoor hoeft maar gewoon via de smartphone kan inzetten, is de interesse gegroeid. Met een vrouw in de Formule 1 race is het te verwachten dat gokken op deze sport meer vrouwelijke sportgokkers zal aantrekken. Wie wil wedden op Formule 1 kan inzetten op een coureur maar ook op een heel team, op de winnaar van het seizoen, op wie de snelste ronde zal rijden of op wie de eerste ronde afmaakt. Er zijn mogelijkheden genoeg. Als underdog zullen velen Jamie Chadwick beschouwen als kanshebber om te winnen. 

 Verschillende malen jongste winnaar 

Jamie Chadwick is niet de enige vrouw die het gaspedaal regelmatig keihard induwt. Wat maakt haar dan zo bijzonder? Wel, ze heeft verschillende keren als jongste winnaar ooit de trofee gewonnen. Als 17-jarige was ze in 2017 de eerste vrouw en jongste piloot ooit die het Britse GT Championship won. Een jaar later was ze opnieuw de eerste vrouw en jongste piloot die een belangrijk kampioenschap won, namelijk de Britse Formule 3 race. Nadien volgden races op het Bahrain International Circuit, de Madras Motor Race Track, de W Series en het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Ze behaalde vijf podiumplaatsen in zes races en werd de eerste kampioen van deze klasse. 

Voorbereiding op Formule 1 

In 2019 haalde het populaire Britse Formule 1-team Williams haar binnen als ontwikkelingscoureur. Williams is een ijzersterke naam in het racewereldje. Het is voor Chadwick dan ook een droom die uitkomt. Bedoeling is om haar klaar te stomen voor het echte werk in 2023 of 2024. Als dat lukt, zal het sinds de jaren 70 geleden zijn dat er nog een vrouwelijke pilote in de Formule 1 is. Die eer was toen weggelegd voor Lella Lombardi, ook al een pilote uit het Williams-team, die tussen 1974 en 1976 deelnam aan zeventien Grands Prix.  

Peperdure sport 

Jamie Chadwick zat al achter het stuur van een wagen toen ze amper 13 jaar was. “Rond het veld samen met mijn vader”, zegt ze daarover. Grootste obstakel om door te breken is het financiële plaatje. “Het is een verschrikkelijk dure sport en geld is de grootste barrière, zowel voor mannen als vrouwen.” Het geld dat wordt ingezet op wedden op Formule 1 zal helaas niet dienen om haar carrière te financieren, tenzij een aanbieder van weddenschappen haar sponsor wordt. 

 

 

Borduren: waarom het zo populair is geworden in 2020

Previous article

Wat is het Amerikaanse spel ‘craps’ en hoe speel je het?

Next article

You may also like