Vrouwen & Lifestyle

Borduren: waarom het zo populair is geworden in 2020

0

Thuiswerken, en daardoor geen reistijd meer, of misschien wel geen werk meer dankzij de getroffen maatregelen. We hebben meer tijd over om leuke dingen te doen. Netflixen, Videolanden (is dat een woord?), Facetimen, chatten.. Noem het maar op. Maar hele dagen achter een beeldscherm is niet altijd goed voor je ogen en houding. 

Daarom zijn we massaal op zoek gegaan naar een hobby waar je geen beeldscherm voor nodig hebt. Lezen, wandelen, aan de yoga.. en borduren! Handwerken is populairder dan ooit, lijkt het wel. En niet alleen onder oma’s, zoals het vooroordeel gaat, maar ook onder de jongere bevolking! 

Het genot dat een borduurpakket heet

Lijkt het je ook wel wat, borduren? Maar is het toch een ver van je bed show en heb je geen idee waar te beginnen? Dan is daar het genot van het borduurpakket. Dit is namelijk een pakket waar alle benodigdheden al in zitten. Denk aan de borduurstof, een borduurnaald, de garen (in verschillende kleuren om de print te kunnen maken) en een beschrijving, als dat nodig is. Als je het pakket eenmaal in huis hebt, kun je dus direct van start gaan. 

Wat kun je maken door te borduren?

Handwerken is zo ontzettend divers, dat vergeten mensen wel eens. Een spijkerjasje met je eigen naam erop, bijvoorbeeld. Of een leuk schilderij van bloemen, dieren, een leuke tekst of een figuur. En dat kan op van alles. Niet alleen op een borduurstof, maar ook op standaard textiel zoals een katoenen shirt of een spijkerjasje. En wat dacht je van leuke kussens voor in huis?! 

Nu je toch bezig bent..

.. Kijk dan ook even naar de andere manieren van handwerken. Brei een leuke sjaal, haak een tof kleed of een poef of ga aan de slag met vilten. Er is zoveel leuks om te maken. Oke, misschien heb je heel even wat YouTube tutorials nodig om het handwerken onder de knie te krijgen. Maar als het je eenmaal is gelukt, kun je uren verdwalen in het handwerken. Zet een lekkere bak koffie of thee klaar, draai je favoriete muziek en ontspan met naald en draad in je hand. De creaties komen echt onder je handen tot leven! 

Wat zegt je BMI over je gezondheid?

Previous article

Wordt Jamie Chadwick na 43 jaar de eerste pilote in de Formule 1? 

Next article

You may also like