TipsVrouwen & Lifestyle

Welke shirts zijn het meest duurzaam?

0

Verduurzaming passen veel Nederlanders op veel verschillende manieren in hun leven toe. We douchen misschien wat minder lang, proberen minder tot geen vlees te eten, op de snelweg rijd je 100 in plaats van 130 en we scheiden ons afval en proberen dit zo goed mogelijk te recyclen als dit kan. Maar wist je ook dat je duurzame keuzes kan maken bij het uitkiezen van je outfit?

Katoen -> bamboe

Het produceren van katoen kost namelijk erg veel water, en dat maakt dat niet elke katoensoort ook goed is voor het milieu. Sterker nog – veel zijn dat niet. Dat betekent dat er door slimme bedrijven gezocht wordt naar alternatieven die wél een stuk duurzamer zijn. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van bamboe t shirts? Bamboe wordt ook wel het textiel van de toekomst genoemd, omdat het een stuk duurzamer is dan katoen en daarmee beter voor het milieu en de wereld. Daarnaast zijn de grote voordelen van kleding van bamboe dat de stof ontzettend zacht aanvoelt en het lang mooi en goed blijft, om dat het erg kwalitatief en duurzaam is. Anno 2020 is kleding van bamboe echt een nieuwe trend om zeker zelf eens uit te proberen! Ook leuk voor onder de kerstboom

hanged grey shirt on white wall

Duurzame kleding

Goed om te weten is dat het ‘fast fashion’ aspect van kleding en kledingproductie sowieso niet erg duurzaam is. Modeliefhebbers die elk half jaar een volledig nieuwe garderobe aanschaffen zouden toch eens moeten nadenken of het ook een optie is om sommige kledingstukken wat langer te dragen dan één of twee seizoenen. Naast het recyclen van je kleding kun je het ook customizen en up-cyclen!

Duurzaamheid zit in meer dan de stof

Naast dat je dus kunt kiezen voor duurzame stoffen zoals bamboe, zit duurzaamheid ook in meer dan alleen het t-shirt zelf. Het heeft bijvoorbeeld ook veel te maken met de omstandigheden waaronder het bedrijf produceert, of in hoeverre het kledingmerk zelf duurzame projecten steunt. Twijfel je over de duurzaamheid van een bepaald merk, dan is het altijd slim om dit even te googelen. Daar word je vaak al vrij snel een stuk wijzer van!

Onthuld: De Meest Populaire Horlogemerken Op Dit Moment

Previous article

Wat zegt je BMI over je gezondheid?

Next article

You may also like

More in Tips