Tech & GadgetsVrouwen & Lifestyle

Welk type gordijnen is het hipst in 2020?

0

Vitrage, plissé gordijnen, overgordijnen, jaloezieën? Een paar van de gordijntrends uit 2020 zijn te leuk om te laten hangen, maar welke zijn het hipst in 2020?

Trendkleuren

Een jaar geleden hadden de pasteltinten nog de overhand. Dat is in 2020 wel anders. Alle kleuren zijn langzaam verschoven op het kleurenpalet. Dat maakte 2020 een jaar van donkerdere en diepere kleuren. Okergeel verschuift naar mosterdgeel en pastel wordt een knalkleur. Veel donkere kleuren zijn dit jaar leidend. Kleuren zoals bruin, blauw en groen komen terug in donkere tinten en in grote opvallende vlakken.

Natuurlijke lichtinval

Gordijnen hoeven dit jaar niet per se helemaal dicht te zijn. Dit jaar houden we de gordijnen veel open, om toch zo veel mogelijk natuurlijk licht in de kamer te laten vallen. Dat kan je bewerkstelligen door inbetweens of plisse gordijnen op te hangen. Het licht komt binnen door de lichte gordijnen, maar wordt wel enigszins gedempt. Daarnaast creëer je ook privacy voor jezelf zonder je helemaal van de buitenwereld af te zonderen. Dit kan ook met een goed rolgordijn op maat.

Opengewerkte stoffen

Een opengewerkt gordijn werkt als een extra decoratiestuk in je huis. De open geweven stof met grote openingen geeft de ruimte een stoere, maar ook luxe uitstraling. Het is een gordijn wat gezien mag worden. Ze zijn er in verschillende varianten. Grote opengewerkte openingen of kleine subtielere openingen voor een bescheidener effect.

Deze gordijnen zijn leuk in ruimtes waar het niet per se nodig is om de kamer donker te maken. Een leuk patroon waar de zon doorheen kan vallen, staat leuk in een open ruimte zoals de keuken of het kantoor. Wanneer je deze speelse gordijnen ook mooi vindt in de woon- of slaapkamer, kan je ze het best combineren met verduisterende gordijnen. Dat is fijn voor de privacy en ook tegen de lichtinval in deze ruimtes.

Opvallende kleur of print

Naast donkere dominante gordijnen, zijn er ook gordijnen die opvallen door hun unieke kleur of vrolijke print. Dat hoeft niet leidend te zijn in een kamer. Je kan het ook combineren met een effen gordijn, waardoor je een leuk effect krijgt. Vooral in ruimtes waar creativiteit vereist is, kan een mooie print je helpen. Je kan ook kiezen voor een combinatie van print en een donkere trendkleur. Zo zie je dit jaar bijvoorbeeld veel donkerblauw, groen en goud in print verwerkt. De donkerblauwe achtergrond geeft genoeg duisternis en de vrolijke print brengt het gordijn tot leven. Niks saaie woonkamer, bij jou is het gezellig in huis!

Botanisch

Een van de grootste trends van het afgelopen jaar is de botanische stijl. Niet alleen op het gebied van gordijnen zien we dit thema vaak terugkomen. Overal in huis is de botanische sfeer welkom dit jaar. Mede door het vele thuiswerken, vindt men het fijn om veel groen om zich heen te hebben. Dat kan met echte planten, een jungle behang op een muur of mooie botanische gordijnen. Kies de sfeer die jij wil, groen met planten, bloemig met kleur of een mix met een natuurlijke teint. Alles mag dit jaar, zolang het maar botanisch en organisch is.

5 verschillende soorten haarverf

Previous article

Tips om geld te besparen op je wekelijkse boodschappen

Next article

You may also like