Tips

Te veel op internet? 7 tips voor efficiënt internetgebruik

0

We zitten extreem veel op het internet. Met de komst van social media, streamingdiensten, nieuwssites en meer. Wij geven je 7 tips om efficienter om te springen met je internet. 

1.    Minder internet app 

Wist je dat je verschillende apps hebt die je helpen met het internet gebruik te verminderen. Zo heb je bijvoorbeeld een app waarbij je een boom kan laten groeien. Deze groeit alleen wanneer jij jouw telefoon bewust aan de kant legt. Zo krijg je een heel goed beeld van hoeveel je normaal achter je telefoon zit en leer je stukje bij beetje omgaan met je verslaving. 

2.    Internet only 

Het klinkt misschien gek, want we geven je in dit artikel allemaal tips om efficiënter met je internet om te gaan. Maar er zijn nog veel meer afleidingen dan alleen het internet. Zo heb je ook televisie en allerlei streamingdiensten. Met een internet only abonnement heb je enkel en alleen internet. Zo raak je niet ook nog afgeleid door tientallen andere afleidingen en verleidingen. 

3.    Telefoon in de kluis

Je telefoon is waarschijnlijk de allergrootste afleiding wanneer je kijkt naar de hoeveelheid die je per dag op internet zit. Nu zouden we makkelijk kunnen zeggen: ‘leg je telefoon in een kluis’, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Al zijn er tegenwoordig wel mooie kistjes die je op tafel kan zetten. Wanneer jij je telefoon hierin doet geeft hij geen straling af. Perfect voor tijdens meetings bijvoorbeeld. 

4.     Spreek fysiek af 

Sociaal contact gaat de laatste jaren steeds meer via het internet. Maar om efficiënter om te gaan met je internet kan je ook wat meer fysiek met mensen afspreken. Of het nu vrienden zijn waarmee je afspreekt in de kroeg of meetings. Want vooral die meetings gaan steeds meer online, dit terwijl je misschien wel liever even fysiek iemand wil zien. Wellicht dat jij anderen hier ook van kan overtuigen. 

5.    Spreek tijden af 

Internet loze tijd. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen inlassen thuis. Zie je dat je in de avonduren naast dat de tv aanstaat ook je telefoon naast je ligt? Dat is niet meer dan normaal in de meeste huishoudens. Waarom zou je hier geen einde aan maken door te kiezen voor telefoon en internet loze tijden. Bijvoorbeeld na acht uur gaan alle beeldschermen op zwart tot acht uur de volgende ochtend. 

6.    Geen telefoon naast je bed 

Op je telefoon zit een wekker, die wekt je iedere ochtend. Je pakt je telefoon om hem uit te doen en gelijk doe jij je telefoon aan en kijk of er nog iets is gebeurd. Je opent een nieuwssite en daarna je social media-accounts. Na 45 minuten scrollen in bed is het tijd om op te staan. 45 minuten aan weggegooide tijd eigenlijk. Is het niet eens tijd om je telefoon gewoon in de woonkamer te laten in plaats van naast je bed?  

7.    Beperk de hoeveelheid apps

Het grootste probleem wat betreft ons telefoongebruik zit hem in de hoeveelheid apps die wij gebruiken. Waarschijnlijk staat je telefoon er vol mee. Zo kan je van de ene naar de andere app en is er voor je het weet weer een uur voorbij. Kijk eens kritisch naar de apps en verwijderd degene die je niet meer nodig hebt. 

Deze kanalen kun je inzetten voor een extra marketing boost!

Previous article

Tips voor meer zelfverzekerdheid

Next article

You may also like

More in Tips