Tech & Gadgets

5x sfeervolle buitenverlichting op het terras: gezellig buiten eten doe je zo

0

Het is nog steeds heerlijk weer om buiten te genieten. Lekker in de tuin eten, natafelen en borrelen is dan ook gezellig om te doen. Maar, de dagen worden alweer korter en dan kan je zomaar ineens in het donker zitten. Als je nu sfeervolle buitenverlichting aanschaft, kun je nog lang genieten van gezellig buiten eten. Wij zetten 5x sfeervolle buitenverlichting voor je op een rijtje, dan hoef jij alleen nog te kiezen!

Solarverlichting

Goed voor het milieu en hartstikke sfeervol is solarverlichting. Deze buitenverlichting laadt zichzelf overdag op aan de hand van daglicht en springt dankzij de ingebouwde sensor vanzelf aan als het gaat schemeren. Solarverlichting is er in veel verschillende type verlichting en is dus super gemakkelijk te gebruiken omdat je geen stroom nodig hebt. Zo kun je op elke plek in de tuin of op het terras direct gezellige verlichting toevoegen.

Tafelverlichting

Om op een gemakkelijke manier sfeer te creëren aan de buitentafel, kun je werken met lampen die je op de tafel zet. Zo hoef je niet met fel licht te werken, gedimde sfeerverlichting zorgt ervoor dat je toch ziet wat er op je bord ligt. Tafelverlichting is vaak op basis van led en kan daardoor prima op batterijen werken. Hierdoor heb je geen snoeren over de tafel lopen én heb je buiten ook geen stroom nodig.

Tegenwoordig kun je ook (tafel)lampen kopen met een ingebouwde speaker. Licht én geluid ineen, veel gemakkelijker wordt het niet om gezellig buiten te eten met het gezin, de familie en/of vrienden.

Lantaarns

Een voorbeeld van verlichting die je op tafel kunt zetten, zijn lantaarns. En staan ze even in de weg, dan hang je ze met hetzelfde gemak op! Hiervoor kun je bijvoorbeeld een tafelklem gebruiken, waarmee je een een extra ruimte boven je tafel creëert om bijvoorbeeld verlichting aan te hangen, of andere gezellige accessoires.

Of kies juist voor vaste lantaarns, in de vorm van de ouderwetse lantaarnpalen, rondom je terras voor vaste verlichting. Dit kun je zo klassiek of modern maken als je wil.

Partylights

Heb je zo’n tafelklem? Dan is het mooi om deze aan te kleden met partylights. De bekende snoeren met klassiek gevormde lampen, of juist met bollen of andere vorm lampen, zien er altijd gezellig uit en geven een mooi subtiel licht.

Partylights zijn er op stroom, op batterijen/accu en op zonne-energie, en in diverse lengtes en vormen, dus écht iedereen kan een snoer lampjes vinden dat bij de sfeer in de tuin past! En heb je geen tafelklem, dan kun je ze op verschillende andere manieren ophangen. Met een paar spijkers aan de schutting, aan een veranda of de parasol, het is één van de meest flexibele manieren om sfeerverlichting op je terras te krijgen.

Kerstverlichting

Ze liggen zo ongeveer 50 weken per jaar te verstoffen: je kerstlampjes. En dat is zonde, want iedereen vindt kerstverlichting er hartstikke gezellig uitzien! Heb je lampjes die ook outdoor te gebruiken zijn? Dan kun je die perfect gebruiken om je terras van sfeervolle verlichting te voorzien, en die kun je gemakkelijk het hele seizoen buiten laten hangen.

Binnenverlichting kun je ook gebruiken, maar haal die aan het einde van de avond dan wel naar binnen. Een gemakkelijke én goedkope sfeermaker!

Koffie inname op kantoor: hoeveel drinkt de gemiddelde werknemer?

Previous article

De kenmerken van goede bijzettafels

Next article

You may also like