Tech & Gadgets

Hoe werkt een lening?

0

Geld lenen. Er kunnen heel veel redenen zijn waarom jij geld wilt leven. Bijvoorbeeld omdat je een huis wilt kopen of een nieuwe auto nodig hebt. Wat de reden ook is. Voordat je een lening afsluit is het belangrijk dat je weet hoe een lening werkt. Want geld lenen? Dat kost geld. 

Allereerst is het goed om eens te kijken wat een lening bijvoorbeeld kost. Want banken en geldschieters willen je natuurlijk graag helpen. Maar dat doen ze natuurlijk niet voor niets. In dit voorbeeld gebruiken we de gegevens van freo.  Stel dat je bijvoorbeeld 5.000 euro leent dan betaal je hierover gemiddeld een vaste debetrente voor van 6,5%. En er is een looptijd van 60 maanden. En je lost 97,40 per maand af. Dan kost de totale lening 5.844,00. Je kan je voorstellen dat deze bedragen oplopen wanneer het kredietbedrag ook omhooggaat. 

Stappenplan geld lenen

Omdat lenen geld kost, is het verstandig om niet zomaar een lening af te sluiten. Nu zijn de geldschieters ook genoodzaakt om een bepaald stappenplan te volgen. Deze is namelijk:

  1.  Je berekent eerst je lening op de website. Hier vul je in hoeveel je wilt lenen en hoeveel je straks wilt aflossen. 
  2. Dan stuur de leningverstrekker jou een vrijblijvende offerte. Deze is vaak 30 dagen geldig. Je hebt dus 30 dagen bedenktijd. 
  3. Als je besluit het te gaan doen, is het belangrijk dat je alle documenten aanlevert. Denk bijvoorbeeld aan identiteitspapieren en NAW-gegevens. Zodra de handtekeningen zijn gezet ben je verplicht het geld terug te betalen in de vooraf afgesproken maanden.
  4. Zodra alles in orde is, wordt het geld op je rekening gestort. 

Kom ik in aanmerking voor een lening?

Of jij in aanmerking komt voor een lening, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Zo zijn een aantal factoren van belang. Denk aan je leeftijd, vaak moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Je moet het geld ook nog terug kunnen betalen. Daarom zit er vaak een maximale leeftijd van 69 aan. Zodat je voor je 75 levensjaar het terug betaald kan hebben. Ook je gezinssamenstelling, je vaste lasten en of je niet negatief geregistreerd staat bij het BKR zijn van belang bij het afsluiten van een persoonlijke lening. 

Zo restyle jij je slaapkamer voor weinig geld

Previous article

Zo plaats je een nieuwe radiator

Next article

You may also like