Vrouwen & Lifestyle

Hoe snel na een zwangerschap kun je weer sex hebben?

0

Zwanger zijn is voor veel vrouwen het mooiste wat er is – je kunt een nieuw persoon op de wereld plaatsen en het is één van de redenen waarom we als mensen op de wereld zijn: om te kunnen reproduceren. Echter, zwanger zijn – of beter gezegd: een zwangerschap gehad hebben, kan soms ook voor problemen zorgen. Bijvoorbeeld in de slaapkamer. Want, hoe snel kun je eigenlijk weer seks hebben na een zwangerschap? En helpt glijmiddel ertegen?

Glijmiddel

De eerste keren kunnen natuurlijk best pijnlijk zijn, omdat je vagina veel te verduren heeft gehad. Die pijn is wel redelijk te verzachten door gebruik te maken van Pjur glijmiddel. Dit zorgt ervoor dat vooral de ruimte tussen de vagina en de penis wat minder stoef is, waardoor seks wat minder pijnlijk zal aanvoelen. Door glijmiddel te gebruiken zal het in ieder geval wat zachter aanvoelen en zal je als vrouw hopelijk minder pijn ervaren, zeker wanneer je niet vochtig genoeg wordt uit jezelf.

Vaginale pijn

Het baren van een kind vergt veel van je vrouwelijke onderkant. Hoewel de vagina natuurlijk zeer flexibel is, is het baren van een baby wel iets waar je vagina uiteraard niet gewend aan is. Hoe dan ook is het zeer zware bevalling, ook voor je vulva. En dan hebben we het nog niet eens over het uitscheuren. Dat is weer een hele andere koek:

Uitgescheurd zijn

Veel vrouwen scheuren tijdens de bevalling uit, en sommige worden zelfs ingeknipt. Uitscheuren kan eerste, tweede of derdegraads. Eerstegraads uitscheuren betekent dat je een beetje bent uitgescheurd, tweedegraads uitscheuren betekent dat je bent ingeknipt en derdegraads uitscheuren betekent dat je volledig bent uitgescheurd, van vagina tot anus. De mate van uitscheuren is een belangrijke indicator voor hoe lang het duurt voordat je weer seks kan hebben.

pregnant woman wearing red long-sleeved dress

En dan… voor het eerst seks

Als je vervolgens na de bevalling een beetje bent bijgekomen van de pijn, kun je weer proberen om seks te hebben. Zoals we al noemden, is de mate van uitscheuren een heel belangrijke indicator voor hoe lang je moet wachten met seks hebben. Als er namelijk veel hechtingen zitten rondom je vagina, kan het geheel te kwetsbaar zijn om weer bloot te stellen aan penetratie.

Laptoptas bestellen: waar moet je op letten?

Previous article

De 5 beste apps voor koopjesjagers

Next article

You may also like