Tips

Beschadigd haar voorkomen? Zo doe je dat!

0

Veel Nederlandse vrouwen denken dat zij weten hoe zij hun haar moeten verzorgen. Uit ervaring weten wij dat dit vaak op de verkeerde manier gebeurt. Gevolg hiervan is dat het haar beschadigd raakt. Het haar zit dan vol gespleten punten, voelt als stro en je krijgt het niet in model. Heb jij hier regelmatig last van? Dan wordt het tijd om beschadigd haar te voorkomen. Wij vertellen je hier hoe je dat doet.

Beperk het aantal wasbeurten

De gemiddelde Nederlander doucht meerdere keren per week. Geldt dit ook voor jou? Dan was je jouw haar ongetwijfeld ook regelmatig met shampoo. Als je beschadigd haar wilt voorkomen, raden wij je aan om het aantal wasbeurten te beperken. Waarom? Omdat jouw haarschubben openen als je shampoo gebruikt. Gevolg hiervan is dat jouw haar sneller schade oploopt. Douche jij iedere dag? Gebruik dan niet iedere keer shampoo, maar beperk dit tot twee à drie keer per week. Hierdoor is de kans op beschadigd haar een stuk kleiner.

Gebruik een conditioner na een wasbeurt

We haalden hierboven al kort aan dat jouw haarschubben open gaan staan wanneer je shampoo gebruikt. Wanneer je beschadigd haar wilt voorkomen, raden wij je aan na het wassen conditioner te gebruiken. Dit haarverzorgingsproduct zorgt er allereerst voor dat de geopende haarschubben zich weer sluiten. De kans dat jouw haar beschadigd raakt is hierdoor een stuk kleiner. Bijkomend voordeel van conditioner is dat jouw haar altijd glad aanvoelt wanneer je dit gebruikt. Is jouw conditioner op? Spoel je haar dan uit met koud of lauw water. De schubben gaan dan platliggen, waardoor de kans op schade kleiner is. Doe dit niet te vaak, want het effect is minder dan dat van conditioner.

Droog je haar zorgvuldig

Na een douchebeurt gebruiken de meeste mensen een handdoek om zich af te drogen. We drogen niet alleen ons lichaam hiermee, maar ook ons haar. Omdat lang haar vaak lastig droog te krijgen is, gaan veel vrouwen wild met een handdoek door hun haar. Dit is niet verstandig, want de kans op beschadigd haar is hierdoor een stuk groter. Heb je gedoucht met shampoo? Dan staan jouw haarschubben nog open. Door wild met de handdoek door jouw haar te gaan, breken de schubben sneller af. Gevolg hiervan is beschadigd haar. Om dit te voorkomen raden wij je aan jouw haar droog te deppen. Je kunt er ook voor kiezen om een handdoek als een tulband om jouw hoofd te wikkelen. Wanneer je deze een tijdje laat zitten, droog jij jouw haar op een verantwoorde manier.

Borstel en kam jouw haar voorzichtig

De gemiddelde Nederlander haalt regelmatig een borstel of kam door het haar. Vrouwen met lang haar doen dit vaak dagelijks om klitten uit hun haar te halen. Je moet weten dat jouw haar kan beschadigen als je het vaak borstelt of kamt. Uiteraard is het geen beginnen aan om jouw haar helemaal niet te borstelen of kammen. In dat geval is het namelijk snel een klittenfestijn. Gelukkig hoef je het niet achterwege te laten. Als jij voorzichtig met de borstel of kam door jouw haar gaat, verklein je de kans op schade. Je kunt eventueel speciale spray gebruiken om klitten te verhelpen. Op deze manier loop je minder risico op beschadigt haar.

De 5 beste apps voor koopjesjagers

Previous article

Hoe kun je je partner helpen met erectieproblemen?

Next article

You may also like

More in Tips