Tips

Heb jij jouw huurhuis voor een koophuis ingeruild? Check dan je woonverzekeringen!

0

In Nederland is huren vaak duurder dan een woning kopen. Het mag daarom ook geen verrassing heten dat veel mensen het liefst zo snel mogelijk een huis willen kopen. De maandelijkse lasten van een hypotheek zijn meestal veel lager dan de kosten die je moet ophoesten voor een huurwoning. Koop je een woning, dan is dat een investering in je toekomst, huur je dan ben je het geld kwijt en aan het eind van de rit hou je er geen huis aan over. Mocht je een goede hypotheek kunnen krijgen en een woning kunnen kopen, vergeet dan niet om je woonverzekering even te checken. Niet zelden wordt dit vergeten waardoor je grote risico’s loopt die je niet wilt. Wij laten je daarom zien wat er verandert en wat jij kunt doen om te zorgen dat je een goede woonverzekering voor je koophuis afsluit.

Een huurwoning verzekeren

Wanneer je een huis huurt, hoef je maar een woonverzekering af te sluiten. Dit is de inboedelverzekering voor jou waarmee je de spullen in je woning kunt verzekeren. Sommige mensen denken dat een inboedelverzekering niet nodig is. Alhoewel het niet verplicht is om een inboedelverzekering af te sluiten, kun je er vrijwel altijd alleen maar profijt van hebben. Kijk bijvoorbeeld naar de schaal van je schade. Als slechts een van je dingen beschadigd raakt, is dit wel op te vangen met je spaargeld, loopt echter je hele interieur schade op door bijvoorbeeld een lekkende radiator, dan is dat een ander verhaal. Je moet flink wat geld achter de hand hebben om alle schade te herstellen. In dat geval is een inboedelverzekering alles wat je nodig hebt. Bovendien dekt deze polis nog veel meer vormen van schade. Denk bijvoorbeeld ook aan schade die je oploopt als gevolg van cybercriminaliteit. Lees de voorwaarden van je polis daarom even goed door om te zien van welke risico’s jij jezelf kwijt wanneer je een inboedelverzekering afsluit.

Je koopwoning verzekeren

Mocht je in het bezit zijn van een koophuis, dan is het belangrijk kom niet alleen een inboedelverzekering te nemen, maar om daar ook een goede opstalverzekering aan toe te voegen. Deze verzekering dekt alle schade die je woning zelf heeft opgelopen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de lekkende radiator je gipsplafond zozeer beschadigd heeft dat je deze moet vervangen. Ook hier geldt dat wanneer je dit allemaal zelf zou moeten betalen, je forse bedragen moet neertellen. Ook hier geldt dat de opstalverzekering meer dekt dan je wellicht had gedacht. Zo vallen ook je zonnepanelen en je laadpaal en ook je bijgebouwen onder de opstalverzekering. Genoeg reden dus om deze polis aan je woonverzekering toe te voegen.

Een polis online afsluiten

Wist je dat het een fluitje van een cent is om een woonverzekering samen te stellen? Je kunt even naar de site van je verzekeringsmaatschappij gaan en daar de voorwaarden van iedere polis doornemen. Vervolgens vul je je gegevens in en met een klik op de muis, is je woonverzekering een feit.

Waarom bepaalt het type auto de premie van de autoverzekering?

Previous article

Wil jij een stralende huid? Doe dan dit!

Next article

You may also like

More in Tips