Tech & Gadgets

eSIM: voordelen en nadelen

0

De komst van eSIM in Nederland heeft voor de elektronicamarkt veel veranderd. Het wordt gezien als dé vervanger van simkaarten zoals we die vandaag de dag kennen en dat zou wel eens heel goed zo kunnen zijn. Volgens experts is eSIM de toekomst als het gaat om simkaarten. Benieuwd wat de grootste voor- en nadelen van deze nieuwe eSIM technologie zijn? Wij sommen het voor je op in dit artikel.

eSIM uitgelegd

Allereerst: wat is eSIM precies? eSIM is een afkorting van een ‘embedded sim’, oftewel een simkaart die zich al in je mobiele toestel bevindt. Hierdoor hoef je zelf je simkaart niet uit je telefoon te halen en er een nieuwe in te installeren. Benieuwd wat de grootste voor- en nadelen zijn? Lees gauw verder.

Voordelen

Je kunt gebruik maken van verschillende telefoonnummers

Een groot voordeel van eSIM van Simyo is dat je er verschillende profielen of telefoonnummers op kunt laten werken. In plaats van één imsi (dat is de afkorting van international mobile subsrciber identity), kun je dus gebruik maken van verschillende telefoonnummers.

Dunnere telefoon

Het fijne aan eSIM is dat deze fysiek niet zoveel ruimte in beslag neemt. Je hebt hierdoor een dunnere en smallere telefoon.

Handig voor vakanties in het buitenland

Als je ergens op vakantie bent waarvan je weet dat de kosten voor het bellen, sms’en en internetten hoog zijn, dan is een eSIM ideaal. Je kunt in dat geval namelijk tijdelijk een Sim Only abonnement afsluiten voor het land waar je op vakantie bent.

aanraken, appel, apple

Nadelen

Whatsappen

Helaas is Whatsapp nog niet zo geavanceerd dat je ook met twee verschillende telefoonnummers hierop kunt functioneren. Je moet vervolgens dus een telefoonnummer uitkiezen waarmee je gebruik zal maken van Whatsapp. Het is nog niet mogelijk om te schakelen tussen telefoonnummers.

Beveiliging

Een ander nadeel aan eSIM is dat deze nog niet optimaal beveiligd is. Volgens RTLNieuws zouden hackers namelijk veel gemakkelijker een 06-nummer kunnen overnemen. Verschillende instanties hebben al laten weten dat ze kijken of het mogelijk is om de beveiliging van eSIM aan te scherpen.

Handige accessoires die het quarantaineleven makkelijker maken

Previous article

Even Bijkomen Met een Druppel CBD Olie

Next article

You may also like