Tips

Een vloerkleed kiezen? Zo kies jij de juiste voor in jouw woning

0

Er zijn tal van verschillende vloerkleden, en dat maakt het enorm moeilijk om te kiezen. Zelfs als je een heel huis hebt ingericht kan het moeilijk zijn om daar een juist kleed bij te vinden. Maar heb je eenmaal een mooi vloerkleed gevonden dan voegt hij veel sfeer toe aan het interieur. Een mooi vloerkleed kan heel veel verschillende vormen en gedaantes aannemen. In dit artikel geven wij je een aantal tips zodat jij het juiste vloerkleed kan kiezen voor in jouw woning. 

Vloerkleed kiezen op basis van vier punten: 

Bij het uitzoeken van een vloerkleed moet je denken aan vier belangrijke punten, we sommen ze even voor je op. 

Formaat:

Je kijkt natuurlijk eerst hoeveel ruimte je precies in huis hebt. Op basis hiervan kan je in ieder geval al een aantal vloerkleden uitsluiten. Een vloerkleed kan te groot zijn, maar ook zeker te klein. Zorg ervoor dat hij minimaal de oppervlakte tussen de banken en stoelen kan opvullen. Een vloerkleed op maat kan ook een goede optie zijn. 

Functie:

In huis heeft een vloerkleed voornamelijk als functie om warmte en gezelligheid uit te stralen. Maar in een slaapkamer kan hij als functie hebben om je geen koude voeten te geven. Op basis hiervan ga je kijken naar het materiaal. 

Materiaal: 

Nu komen we aan bij het materiaal dat je gaat kiezen. Je hebt hoogpolige vloerkleden, maar je hebt ze ook met een lager profiel. Ook gemak komt nu om de hoek kijken. Bij een hoogpolig vloerkleed zal je vaker moet stofzuigen, soms wel dagelijks. 

Stijl: 

Als laatste ga je kijken naar de stijl die past bij je woning. Dit is waar we je in dit artikel meer tips over geven. Dus laten we snel verder gaan naar de volgende alinea. 

Een vloerkleed voor mijn woonstijl

Welke woonstijl jij ook hebt aangekomen in je huis. Er is bij iedere stijl wel een vloerkleed te vinden. In de meeste interieurs wordt er gekozen voor een minder opvallend vloerkleed. Basic kan je zo’n vloerkleed wel noemen. Hij mag niet te veel van het zich wegnemen van de rest van je meubels. Maar er zijn ook gevallen waarbij er gekozen wordt voor een meer moderne look met een vloerkleed met een eigen print. Heb jij een huis met rustige meubels, dan kan het best mooi zijn om een opvallend vloerkleed te kiezen die qua kleur past bij schilderijen aan de muur. 

Duurzame vloerkleden 

We leven ook in een tijd waarbij we goed moeten kijken naar de duurzaamheid van materialen. Een vloerkleed wordt vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol. Maar is dat wel duurzaam? Viscose, katoen en zelfs wol zijn helemaal geen duurzame materialen om te gebruiken. Deze hebben een grote impact op het milieu en behoren dus niet tot de toekomst. Wil jij een duurzame produceert vloerkleed in huis? Kijk dan eens naar gerecycled kunststof. Het kan alsnog ontzettend zacht zijn en je merkt bijna het verschil niet, maar je hebt wel een duurzaam vloerkleed in huis. Meer hierover weten? Bekijk deze link. 

Beleggen in Verge of ADA – wat is de beste keuze?

Previous article

De beste laptops voor studenten binnen jouw budget

Next article

You may also like

More in Tips