Tips

Een muur decoreren kan je zelf!

0

Dames, het is tijd om de kracht van girlpower te omarmen en te laten zien dat je geen man nodig hebt om een doe-het-zelf-project aan te pakken.

In deze blog gaan we in op een doe-het-zelf project voor het opfleuren van je muur. Het is een geweldig project om direct mee te beginnen. Met de juiste tools en een beetje creativiteit kun je binnen no-time een prachtige muur creëren waar je trots op kunt zijn.

Benodigdheden

Allereerst moet je de juiste tools verzamelen. Natuurlijk hangt het ervan af wat je van plan bent te doen. Wil je graag behang of ga je liever verven? In dit geval richten wij ons op decoreren door te verven. Daarvoor heb je onder andere nodig:

 • verf
 • kwasten en rollers
 • afplaktape
 • plastic om meubels en vloer te beschermen
 • decoratie (zoals planten, gave muurstickers, schilderijen, etc.)

Als je eenmaal weet welke kleur(en) je wilt gebruiken, kun je beginnen met het aanbrengen van de verf op de muur.

Aan de slag

Je hebt gekozen voor een bepaalde kleur. Misschien heb je wel gekeken naar bepaalde woontrends of volg je volledig je eigen smaak. Het makkelijkste is om gewoon te gaan beginnen met verven. Je kunt ervoor kiezen om de hele muur in één kleur te verven, of om verschillende patronen of kleuren te gebruiken om een unieke look te creëren. Dat laatste is wel wat lastiger. Een voorbeeld: diagonale vlakken creëeren, door vlakken af te plakken met tape.

Een tip: als je al een felle kleur op de muur hebt, dan is het eerst handig om dat te ‘neutraliseren’. Scheelt je een hoop verf en ook een hoop geld.

Keuzes, keuzes, keuzes

Het decoreren van je muur brengt verschillende keuzes met zich mee. Om het wat makkelijker te maken, hebben we hier een aantal inspirerende opties op een rij gezet.

 • Accentmuur
  Wat dacht je van het creëren van een accentmuur door één muur in een andere kleur te schilderen? Dit kan een geweldige manier zijn om een ​​speciale sfeer toe te voegen aan je kamer. Ga je voor subtiel, of kies je liever een knalkleur?
 • Muurstickers
  Misschien ben je dit project wel aan het uitvoeren voor je kind. Dan wil je misschien, tegen de wil van je kind in, de muren neutraal houden. Maar, niet getreurd, een middenweg kan je vinden met leuke kleurrijke muurstickers kinderkamer. Kies voor een inspirerende quote of een gave afbeelding. Jij je neutrale kleur, je kind een gave kamer!
 • Planten
  Met een paar simpele plankjes aan de muur, geef jij je kamer een mooie ‘natuur vibe‘. Wellicht een beetje valsspelen, maar een hangplant vanaf het plafond is eveneens super! Met wat eigen decoratie, die je over de jaren heen hebt verzameld, wordt het wat meer persoonlijk.

Waar je ook voor gaat en hoe je het ook doet, een muur decoreren kan jij heel goed zelf. Al met een klein budget wordt de hele look van de kamer veranderd. Mocht je de plankjes van de plantjes monteren, dan kan je de planten naar verloop van tijd prima vervangen door wat anders. Creëer, laat je inspireren en, natuurlijk, doe het zelf.

Een online marketeer inhuren: boost jouw bedrijf!

Previous article

Krijg inspiratie van deze 5 bekende Interieurstylisten

Next article

You may also like

More in Tips