Tips

Deze vloer is geschikt voor jouw woning

0

Er zijn zo veel keuzes als het gaat om vloeren. Verschillende materialen die worden gebruikt, maar ook de manier van leggen of de dikte van de planken. Maar ook ieder huis is weer anders. Bij oudere huizen zal de vloer soms oneffen zijn terwijl je van een nieuwbouwwoning mag verwachten dat alles kaars recht is. Daarom zijn bepaalde vloeren geschikter voor het ene huis dan het andere. 

De stijl van jouw woning

Bepaal voordat je een vloer aanschaft eerst wat de stijl van jouw woning is. Wij hebben deze onderverdeeld in 4 verschillende stijlen. Landelijk, industrieel, modern of juist retro. De stijl zegt vooral iets over de manier waarop jij het gaat inrichten bijvoorbeeld met één van de nieuwbouw vloeren in een nieuwbouwwoning, of juist met een oudere vloer in een monumentale woning.

Landelijke vloer

Bij een landelijke stijl wordt er vaak gebruikt gemaakt van robuuste materialen. Denk hierbij aan hout of natuursteen. Maar ook de buitenzijde van de woning is belangrijk. Woon je in een boerderij, dan hoort daar een typische vloer bij. 

Kies bij een landelijke stijl voor rustige kleuren en warme tinten. Probeer vooral niet te gaan voor een extreem donkere vloer of voor gekke patronen zoals visgraat. Daarnaast wil je gaat voor een vloer die tegen een stootje kan. Bij Martijn de Wit vloeren hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Licht houten vloeren zijn ook erg geschikt. 

Moderne vloer

Jij kiest het liefst voor een strakke inrichting. Daarbij hou je van zwart en wit tinten in huis. Er moet niet te veel kleur in de woning, maar een paar kleurige accenten zijn prima. Dan kies je echt voor een luxe en elegante uitstraling. Daar passen maar een paar vloeren bij:

Net als bij een landelijke vloer moet het vooral niet te gek. Vaak is een betongietvloer bijvoorbeeld heel mooi. Maar ook kunnen tegels heel goed passen als moderne vloer. 

Industriële vloer 

Steeds meer woningen tegenwoordig zijn industrieel ingericht. Hiermee worden de accenten vooral gelegd bij het laten zien hoe de woning in elkaar zit. Waar je bijvoorbeeld op het kantoor metaal terug laat komen doe je dat in de woning met bakstenen die hier en daar zichtbaar zijn. 

Bij zo’n woning kan je kiezen voor een gewone vinyl vloer, maar je kan ook gaat voor visgraat. Dit is een vloer die helemaal aansluit bij deze tijd net als jouw woning. 

Dit zijn de populairste schakelmaterialen op een rij 

Previous article

De leukste ideeën voor een girls only avond

Next article

You may also like

More in Tips