TipsVrouwen & Lifestyle

Zo help je je beste vriendin na een gebroken relatie of huwelijk

0

Een gebroken hart. Liefdesverdriet. Er zijn enorm veel benamingen voor het vreselijke gevoel als een liefdesrelatie verbroken wordt. Bijna iedereen kent dit gevoel ook wel. Misschien herinner je je nog wel jouw allereerste liefde. Hoeveel verdriet het deed toen dit voorbij was. Op dat moment leek het alsof die pijn nooit meer weg zou gaan. Gelukkig weet je inmiddels wel anders. Omdat je weet hoe het voelt, is het des te lastiger als je iemand waar je om geeft hier ook doorheen ziet gaan.

Hoe ouder je wordt, hoe pijnlijker dit ook lijkt te worden. Je beste vriendin die na jaren haar relatie kapot ziet gaan of gaat scheiden is toch wel hele andere koek dan toen jullie nog op de middelbare school zaten. Het kan dan ook enorm lastig zijn om de juiste dingen te zeggen of te doen. Want wat zeg je dan? Wat als je boodschap verkeerd valt? Lastig, ook voor jou. Daarom geven we in dit artikel enkele tips over hoe je je vriendin juist in deze moeilijke periode kunt bijstaan.

Steun op afstand

Misschien zit ze nu even niet te wachten op visite. Wil ze gewoon alleen zijn. Dat gevoel mag er ook zijn. Voel je zeker niet afgewezen, maar probeer er op afstand voor haar te zijn. Chocolade laten bezorgen is bijvoorbeeld een goede manier om haar misschien zelfs even aan het lachen te krijgen. Te herinneringen aan al die momenten dat jullie vol verdriet een reep chocolade meester hadden gemaakt. Goed om haar even te zien genieten of te lachen.

Het zijn de kleine dingen die het vaak al doen. Een bloemetje, een reep chocolade, maar ook gewoon regelmatig een appje om te informeren hoe het gaat. Laat weten dat je aan haar denkt en er voor haar bent. Meer is echt niet nodig.

Plan een dagje weg

Wil ze juist dolgraag afleiding? Dan is het leuk om haar gewoon eens een dagje mee te nemen. Weg uit het huis waar ze enorm veel herinneringen heeft. Weg uit haar dagelijkse omgeving. Ga het liefst zo ver mogelijk weg. Ergens winkelen, een terrasje pakken of misschien zelfs wel last-minute een citytrip boeken. Op die manier kan ze echt even volledig ontspannen en zal je merken dat het voor haar ook gemakkelijker wordt om erover te praten. Dat lucht op. Dergelijke tripjes kunnen echt wonderen doen voor de gemoedsrust.

Help met praktische zaken

Na een jarenlange relatie of huwelijk zijn er vaak ook veel praktische zaken die geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het huis dat op beide namen staat of misschien zelfs wel de zorg van de kinderen die straks verdeeld moet worden. Dit zijn allemaal dingen waar ze waarschijnlijk nooit over heeft nagedacht. Fijn als dan iemand mee kan kijken. Zeker als die persoon net iets verder weg staat van de situatie. 

Deze dingen moet je doen om je tanden wit en stralend te houden

Previous article

De juiste gellak bestellen – waar moet je op letten?  

Next article

You may also like

More in Tips