Fun & VerstandigTips

De leukste steden voor een citytrip in Europa

0

Je hoeft helemaal niet ver weg om een leuke vakantie te houden. Een paar daagjes naar een van de grotere Europese steden is al genoeg om de tijd van je leven te hebben. Van Engeland tot aan Duitsland, er zijn talloze landen te vinden waar je voor een citytrip prima terecht kunt, maar wat zijn nou de leukste steden?

Hoe plan je een citytrip?

Een citytrip is natuurlijk hartstikke leuk, maar vergt vaak wel wat planning. Zeker als je voor het eerst de stad binnenloopt, weet je soms niet wat je kan verwachten en wat je allemaal moet gaan zien. Gelukkig kan de voorbereiding op de reis je ook veel voorpret bezorgen en zo ga je goed voorbereid op reis. Op internet vind je van elke stad wel een top tien lijstje met hoogtepunten om te bekijken. Via Hellotickets boek je van te voren al een leuke tour door de stad, een fietstocht langs alle hoogtepunten of ga je met een groep mee naar het beste museum. De activiteiten zijn makkelijk van tevoren al vast te leggen, zo heb je de vakantieplanning al snel voor elkaar. Je hoeft natuurlijk niet alles vast te leggen, maar een overzicht van wanneer je wat wil doen en hoeveel tijd je daaraan kwijt bent, is best handig.

Plan ook een rustige dag in

Een citytrip is leuk, maar soms ook best hectisch. Vaak zijn het minivakanties van niet meer dan vier dagen. Omdat je veel van de stad wil zien en zo veel mogelijk uit je dagen wil halen, plan je soms te veel in, waardoor je het gevoel kan krijgen dat je niet alles gezien hebt. Om dat te voorkomen, kan je het best ook een rustige dag inplannen. Laat aan het toeval over waar je naartoe gaat of pak die dag bijvoorbeeld de hop on- hop off bus. Het is lekker toeristisch, maar ze bestaan niet voor niks.

Je bespaart je voeten heel wat kilometers en je kan toch veel bezienswaardigheden in korte tijd zien. Na een hele ochtend in de bus, kan je bijvoorbeeld zelf weer op pad gaan of je plakt er een leuke activiteit aan vast. Denk aan een museumbezoek, een wijnproeverij of een luxe etentje in een goed restaurant. Het blijft vakantie, dus je moet jezelf wel goed verwennen. Ook op een rustige dag kan je veel zien en je vermindert de kans op vakantiestress.

Een cultureel tripje naar Valencia

Dé stad om heen te gaan als je de Spaanse cultuur wilt leren kennen is natuurlijk Valencia. Valencia is de thuishaven van de paella en plek waar je heen kunt gaan voor de meest unieke festivals ter wereld. Deze stad staat ook wel bekend als de stad van de contrasten. Hier komt oud en nieuw samen, zowel in natuur als in de architectuur. Neem zeker een kijkje tijdens de festivals van Las Fallas in mei en april. Niet alleen vind je hier de meest gezellige mensen, maar je kunt er ook nog eens heerlijk eten.

Een rustgevend uitje naar Lissabon

Lissabon is met de panoramische uitzichten over de hele stad en de monding van de rivier de Taag echt een wonder voor het oog. Je kunt geen bezoek brengen aan Lissabon zonder terug te willen komen, niet voor niets dat dit een van de leukste plaatsen is om te bezoeken voor een Europese stedentrip. De stad heeft de perfecte mix tussen historische gebouwen en een trendy stadsleven. Ga lekker tappas eten bij een van de vele tentjes of neem een duik in het blauwe water. Genoeg te beleven in deze prachtige stad in Portugal.

Een uniek bezoekje aan Tbilisi

Dit lijkt misschien een gekke keuze, maar bezoekje aan Tbilisi is echt de moeite waard. Juist omdat deze stad nog niet zo heel bekend is, is het leuk om er eens een kijkje te nemen. Dit maakt deze stad dan ook gelijk een van de meest onderschatte bestemmingen voor een stedentrip in Europa. De vele industriële wijken geven de stad een jonge uitstraling mee. Ook zijn er meer dan genoeg leuke feesten te vinden waar je de tijd van je leven kunt hebben.

Europa blijft verbazen

Door de talloze opties is er in Europa meer dan genoeg te zien en te ontdekken. Of je nu van plan bent om te gaan shoppen of dat je graag de mooiste musea van de wereld bezoekt, bij één van deze steden moet het vast lukken. Mocht je op zoek zijn naar busreizen naar talloze bestemmingen in zowel binnen als buitenland dan is het handig om eens een kijkje te nemen op de website van Hellotickets. Deze website staat namelijk bekend om het feit dat zij een enorm aanbod hebben voor alle mogelijke soorten tours en activiteiten!

De voordelen van een online marketing bureau

Previous article

Beleggen in Verge of ADA – wat is de beste keuze?

Next article

You may also like