Vrouwen & Lifestyle

5x waarom outdoor voor vrouwen is 

0

Wil jij als vrouw ook leren vuur maken en meer outdoor en bushcraft bedrijven? Wij geven je een aantal reden waarom bushcraft net zo goed voor vrouwen is als voor mannen. 

De stoere man die met een bijl het hout aan het bewerken is. Dit is toch wel een beeld dat je krijgt wanneer er gesproken wordt over bushcraft en survival. Maar wist je dat de outdoor misschien wel meer voor vrouwen is dan voor mannen. Zo beheersen de vrouwen een paar karaktereigenschappen die perfect zijn om meer te leren over outdoor. Bekijk hier wat je kan leren over outdoor in Nederland

1.    Vrouwen kunnen beter connecten met de natuur 

Waar mannen vaak moeite hebben om hun ego los te laten kunnen vrouwen dit veel beter. Hierdoor kunnen ze beter connecten met de natuur. Ze zoeken vaker de verbinding met bomen en planten en zijn hierdoor meer in het nu wanneer ze de natuur in gaan. Bij een echte natuurbeleving in Nederland is dit ontzettend belangrijk. Want hierdoor leer je meer over de natuur en worden je skills dus ook beter. 

2.    Vrouwen kunnen beter luisteren 

Het is gewoon een feit dat vrouwen beter kunnen luisteren dan mannen. Wanneer er iets wordt uitgelegd zal een vrouw het dus ook sneller opslaan. Je ziet dan ook dat vrouwen over het algemeen beter kunnen leren dan mannen. In de outdoorwereld is het ontzettend belangrijk dat je kan leren. Maar ook dat je hiervoor open staat. Wanneer je te veel met je ego bezig bent of niet goed kan luisteren zal je merken dat je niet kan leren. Of misschien de instructeur niet accepteert. Mannen denken vaak dat ze het beter kunnen waardoor ze vaker in de fout gaan dan vrouwen. 

3.    Vrouwen zijn zorgzamer 

In de natuur en bijvoorbeeld bij survival draait het niet alleen maar om jezelf. Waar veel mannen denken dat het leven om hen draait zijn het vrouwen die zorgzaam zijn. Ze zorgen ervoor dat iedereen even veel heeft en dat er voor iedereen goed wordt gezorgd. Als je outdoor meer wil toepassen in je leven kan je dus beter denken als een vrouw als het op zorgzaamheid aankomt. 

4.    Meer tegelijk doen 

Waar een man zich goed kan focussen op één taak kunnen vrouwen multitasken. Een voorbeeld hiervan is dat een vrouw kan leren vuur maken maar op het moment dat ze hier mee bezig zijn kunnen ze ook horen wat de instructeur zegt. Hierdoor kunnen ze leren terwijl ze bezig zijn. Dit is een ontzettend handig skill voor het buitenleven. Vrouwen en mannen zijn nu eenmaal anders, dit kan je beter leren erkennen

5.    Vrouwen kunnen beter hulpvragen 

Nog zo’n skill die ontzettend belangrijk is in de outdoor wereld is het vragen om hulp. Wanneer jij het niet weet ga je niet lopen kloten, maar vraag je gewoon aan de instructeur wat je moet doen. Mannen willen nog weleens helemaal zelf bezig gaan. Denk hierbij aan het maken van een knoop. Waar een man misschien zelf maar iets in elkaar flanst waardoor de knoop niet klopt zal een vrouw rustig het opnieuw doen totdat ze de knoop tot in de perfectie heeft geleerd. 

Kies het perfecte verjaardagscadeau voor je vriendin

Previous article

Dit zijn de laatste Woontrends

Next article

You may also like