Vrouwen & Lifestyle

5 logeerkamer must-haves waardoor je gasten zich thuis zullen voelen

0

Mocht je in je huis een kamer ‘over’ hebben en weet je niet zo goed wat je ermee aan moet? Wellicht kun je deze ruimte omtoveren tot logeerkamer! Want hoe ideaal is het dat je nu zonder problemen vrienden of familie een fijne slaapplek kunt bieden? Of dat je kinderen makkelijk logeerpartijtjes kunnen houden? En je zelf in een ander bed kunt gaan liggen wanneer je partner te hard snurkt? Wat de reden ook is, een extra bed is altijd handig. Maar wat zijn de echte must-haves van een logeerkamer? Wij vertellen het je hier!

Bed

We beginnen maar gelijk met het belangrijkste onderdeel van iedere slaapkamer, dus ook een logeerkamer: het bed. Een goed bed is essentieel voor een goeie nachtrust. Je wil natuurlijk dat je gasten lekker kunnen slapen wanneer ze komen logeren, dus kies een goed bed. Mocht je geen plek hebben voor een volledig bed, of de kamer ook voor andere dingen willen gebruiken (zoals de was ophangen bijvoorbeeld), dan is een slaapbank ook een goeie optie. Je hebt slaapbanken voor 1 persoon, maar ook een 2 persoons slaapbank kan vaak goed in elke ruimte staan, doordat je ze kunt opklappen.

Beddengoed

Een andere noodzakelijkheid voor een goede logeerkamer is fris en schoon beddengoed dat van goeie kwaliteit is. Je wilt dat je gasten het gevoel hebben alsof ze onder super zachte zijde dekens kunnen kruipen. Hiervoor kun je het beste luxe linnengoed aanschaffen, dat zijdezacht aanvoelt. Dat slaapt toch wat lekkerder dan de oude Disney-lakens van je kinderen, bijvoorbeeld. Een neutrale kleur beddengoed valt dan ook bij iedereen goed in de smaak en het past vaak in elk interieur.

Nachtkastje

Je wilt natuurlijk dat je gasten alle ruimte hebben om hun spulletjes neer te zetten. Plaats daarom een nachtkastje naar het logeerbed. Hier kunnen je gasten een glaasje water, hun telefoon of een boek neerleggen. Vergeet niet om aan beide kanten van het bed een nachtkastjes te plaatsen, zodat je gasten het nachtkastje niet hoeven te delen.

Gordijnen

Gordijnen zijn van groot belang in iedere slaapkamer, dus ook in een logeerkamer. De meeste mensen slapen het lekkerst in een donkere ruimte. Zorg er dus voor dat de gordijnen verduisterend zijn, zodat er geen licht doorheen komt. Mocht iemand toch wat meer licht willen laten binnenkomen, dan kun je de gordijnen natuurlijk altijd op een kier zetten. In ieder geval zijn gordijnen belangrijk voor zowel de nachtrust als de privacy, dus onderschat dit niet.

Privacy

Wanneer je slaapt, wil je privacy hebben. Zeker wanneer dit in een ‘vreemd’ huis is. Zorg er daarom voor dat je enkele privacy maatregelen in je achterhoofd houdt. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een deur zonder glas erin, zodat je niet naar binnen kunt kijken of kunt zien wanneer het licht aan staat. Ook is het wel zo fijn dat de logeerkamer niet grenst aan je eigen slaapkamer bijvoorbeeld, zodat je geen geluiden hoort van elkaar. Ook is het fijn om een kastje neer te zetten waar een loge zijn/haar spullen in kwijt kan.

Waarom investeren in cryptocurrency ook voor girls is

Previous article

Zo start je jouw eigen business

Next article

You may also like