Tips

Unieke lampen te koop in 2019

0

Tegenwoordig heeft verlichting niet alleen maar een praktisch doeleinde, maar is het ook een accessoire in je huis. Je hebt de meest uiteenlopende lampenkappen op de markt en lampen worden steeds vaker omgetoverd tot kunstobjecten. Van spotjes tot robuuste hanglampen; er is voor iedereen zijn smaak wat. Op zoek naar wat inspiratie voor jouw woonkamer, slaapkamer of studeerkamer? Lees hieronder onze tips is door en voor je het weet heb je een echte eyecatcher in je huis hangen.

Glas

Laat een lamp blazen in glas. Door deze techniek krijg je een lamp in een unieke en persoonlijke vorm. Glas is een relatief goedkoop materiaal, maar heeft een luxe en minimalistische uitstraling. Doordat de lamp doorzichtig is, kan je spelen met een leuk peertje en toffe kleuren licht. Glazen lampen worden voornamelijk geblazen in de vorm van een hanglamp. Het enige nadeel is dat de lampen wel heel kwetsbaar zijn.

Natuurlijk licht

Een trend die je nu veel ziet, is dat er veel natuurlijke, en soms wat ruwe, materialen worden gebruikt in meubelstukken. Zo kan je tegenwoordig ook staanlampen kopen die gemaakt zijn van boomschors. De standaard van de lamp lijkt op een boomstam en verwilderd vaak in verschillende takken met lichtbollen er aan. Combineer de lamp met zachte meubelstukken. Zo ontstaat er een mooi contrast in de ruimte en valt je lamp extra op!

Geef gebruiksvoorwerpen een nieuw leven

Een unieke lamp hoeft helemaal niet duur te zijn. Een toffe lampenkap kan van allerlei voorwerpen gemaakt worden. Denk aan een oude koektrommel, verfpotten of een jampot. Ook lampenstandaarden kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Zo kan je denken aan een stuk touw, maar een oude katrol of een boekenstapel kunnen ook prima dienst doen als houder voor je lamp. Zelf niet zo creatief als het op lampen aan komt? Er zijn genoeg werkplekken waar creatievelingen voorwerpen omtoveren tot een nieuw gebruiksvoorwerp. Naast dat je een unieke lamp hebt, is deze optie ook nog is super goed voor het milieu.

De vorm

Een unieke lamp hoeft niet per se uit bijzondere of gekke materialen te bestaan. Kijk ook naar vormen en kleurencombinaties. Wanneer je een redelijk neutraal interieur hebt, kan een lamp in een felle kleur of unieke vorm je interieur net die extra touch geven. Probeer daarom niet te veel tierelantijnen rondom de lamp te plaatsen om de aandacht niet van de lamp af te leiden. Vind je het toch een beetje spannend om een opvallende lamp in je woonkamer te plaatsen? Kies dan voor een plek die wat minder prominent is. Denk bijvoorbeeld aan de hal, de overloop of de zolder. Indien je aan de lamp gewend bent en hij goed bevalt, kan je hem altijd nog verplaatsen naar je woonkamer.

Op een ander niveau

Wil je de verlichting in je huis naar een ander niveau brengen? Dan kan je een lichtplan laten ontwikkelen. In dit lichtplan staat precies hoe je je huis het beste kan verlichten. Zo zie je ook dat verlichting niet alleen aan het plafond hoeft te hangen, maar bijvoorbeeld ook doormiddel van spotjes in de muur of in de grond verwerkt kan worden.

De beste led-tv’s van 2019

Previous article

Zo bereken jij de juiste bh-maat voor jou

Next article

You may also like

More in Tips