TipsVrouwen & Lifestyle

Zo pak je verkleuringen en vlekken op je tanden aan

0

Wilde je altijd al zo graag mooie witte tanden hebben maar ben je gezegend met een ietwat geler gebit? Dan kun je er zelf best een en ander aan doen om je tanden witter te maken, zonder dat je daarvoor allerlei chemische middelen hoeft in te zetten zoals bijvoorbeeld bij tanden bleken gebeurt. Er zijn ook diverse middelen te koop waarmee je zelf eenvoudig een witter gebit kunt krijgen.

Kijk goed hoe je gele tanden kunt verhelpen

Zo kun je kiezen voor poeder of een pen die de tanden witter maken, maar is er ook speciale tandpasta of mondwater te koop waarmee je dit doel bereiken kunt. Als je precies wilt weten wat er allemaal te koop is om je tanden witter mee te maken dan is het aan te raden eerst goed online te kijken of om meer informatie te vragen bij de drogist. Je tanden laten bleken kan ook maar dit is een vrij chemisch proces en er bestaat altijd de kans dat het resultaat niet blijvend is en de procedure nog eens herhaald dient te worden.

Spoelen met mondwater loont

Wil je zelf je tanden wat tinten witter maken met mondwater? Dan is het Coco Chai mondwater van Dr. Brite daar zeker wel geschikt voor. Het mondwater bevat diverse werkzame ingrediënten waarmee je kunt spoelen om zo een fris gevoel te krijgen en je mond voldoende te hydrateren. Daarnaast zorgen de aanwezige kokosolie en zeezout ervoor dat je tanden mooier wit worden.

Volledig natuurlijk middel

In het mondwater zitten enkel biologische bestanddelen zodat het altijd veilig te gebruiken is en het niet erg is mocht je er wat van inslikken. Het bevat geen hulpstoffen zoals ftalaten, sulfaten of parabenen. Daarnaast zitten er geen geur- en smaakstoffen in en ook geen kleur- en zoetstoffen. Het is een volledig verantwoord middel dat niet op dieren getest is. 

Wat zit er zoal in het Oxyd8 mondwater?

Er zijn nog andere soorten mondwater te koop waarmee je je tanden witter kunt maken. Een goed voorbeeld hiervan is het Oxyd8 Healthy Smile mondwater. De naam zegt het al: met dit mondwater creëer je je eigen gezonde glimlach. Aan het mondwater is actieve zuurstof toegevoegd, alsmede fluoride, xylitol en natriumbicarbonaat. Het fluoride zorgt voor witte tanden en beschermt tegen gaatjes, terwijl de xylitol juist voor een frisse mond en adem zorgt. 

Geen vervelende bijwerkingen

Aan het middel zijn geen stoffen zoals alcohol of SLS toegevoegd zodat het niet prikt of brandt en altijd veilig gebruikt kan worden. Deze stoffen kunnen nare bijwerkingen hebben en ze worden enkel toegevoegd omdat ze prikkend werken, niet omdat ze een heilzame werking hebben. Voor alle mondverzorgingsproducten van dit merk geldt overigens dat er geen vage of gevaarlijke grondstoffen voor gebruikt worden zodat je ze altijd veilig gebruiken kunt. 

Ga verkleuringen tegen met tandpoeder

Eet je nog wel een eens wat waarvan je verkleuringen krijgt op je tanden of ben je een verstokte koffiedrinker en lust je op zijn tijd ook wel een glaasje wijn? Grote kans dat je tanden onder invloed daarvan aardig verkleurd zijn en niet meer zo mooi wit kijken als het ooit het geval was. Om deze verkleuringen te verwijderen en je gebit weer dezelfde kleur te geven als eerder kun je de tanden op natuurlijke wijze bleken met behulp van Uli Breiter Tandpoeder voor witte tanden. 

Hoe pas je het toe?

Dit poeder werkt op basis van de witte bloem van de mangrove en de vliesjes die om een witte rijstkorrel heen zitten dus er komen geen chemicaliën aan te pas. Op die manier bleek je veilig, snel en ook eenvoudig zelf je tanden zonder dat je daarbij je gebit schade berokkent. Het bleken werkt heel eenvoudig en doe je voor en tijdens het tandenpoetsen. Je brengt het poeder met een natte tandenborstel aan en poetst daarna gewoon je tanden zoals anders. Afhankelijk van de mate van verkleuring gebruik je het middel een of tweemaal daags en als het effect zichtbaar wordt, mag je ermee minderen. 

Tanden binnen een week witter

In de Dr. Brite Whitening Pen met actieve houtskool zit een gel waarmee je al binnen een week tijd je tanden tot wel vier keer witter kunt maken. In de gel zitten geen schadelijke hulpstoffen maar enkel natuurlijke ingrediënten zodat deze veilig en meer malen per dag gebruikt kan worden. De gel breng je aan op drooggedepte tanden die je ziet als je glimlacht. Even goed inwrijven en het resultaat is al snel zichtbaar want de vlekjes die erop zitten verdwijnen razendsnel. Na gebruik is het niet nodig na te spoelen met water. 

Flossen helpt ook tegen gele tanden

Flossen doe je nog wel eens na het eten, zeker als je een restje ergens dus je tanden hebt zitten dat je er met poetsen niet goed uitkrijgt. Indien je dan voor de flosdraad van Dentek Floss en Picks kiest, reinig je daarmee niet alleen tussen je tanden maar zorg je er ook nog eens voor dat ze witter worden. Er zit ook een tongschraper ingebouwd waarmee je de tong kunt reinigen en je een slechte adem tegengaat, omdat je de slechte bacteriën verwijdert. De picks die erbij zitten hebben een dusdanige textuur dat je de tanden goed reinigt en je het tandvlees ook meteen stimuleert. 

Poetsen tegen gele tanden met behulp van actieve houtskool

Als je je tanden poetst, wil je daarvoor natuurlijk wel een goed product gebruiken. Kies je voor de Mara Expert Houtskool Tandpasta voor witte tanden dan heb je een volledig natuurlijk product genomen. De tandpasta is door de toevoeging van houtskool uiteraard zwart, maar er zitten geen chemische stoffen in verwerkt zodat deze altijd veilig gebruikt kan worden zonder bijwerkingen. Er zit minder houtskool in dan in de meeste houtskooltandpasta’s maar dat wil zeker niet zeggen dat het minder goed werkt. Het schuurt alleen net even wat minder hard, maar dit komt alleen maar de staat van het tandglazuur ten goede.

Wat is het verschil tussen Graszoden en Graszaad

Previous article

Hoe organiseer je een leuk bedrijfsfeest?

Next article

You may also like

More in Tips