Tips

Hoe zorgverzekering in 2022 gaat veranderen

0

Voor iedereen in Nederland is een basis zorgverzekering verplicht. Die zorgverzekering kost, afhankelijk van de verzekeraar, meestal tussen de €100 en €120 euro. De meeste mensen in Nederland kunnen zorgtoeslag aanvragen. Dit is een bedrag van de Nederlandse staat om de zorgverzekering deels te bekostigen. In 2022 bedraagt de zorgtoeslag €111 per maand. De goedkoopste basisverzekering in 2022 is €108,25 Je kunt dus ongeveer quitte spelen, en geen geld hoeven uit te geven aan je maandelijkse zorgverzekering. Om er zeker van te zijn dat je niet te veel betaald kun je een onafhankelijke vergelijker invullen om je te helpen met je ziektekostenverzekering vergelijken Mensen die een te hoog inkomen of een te groot vermogen hebben kunnen geen zorgtoeslag aanvragen. Maar waar ben je precies voor verzekerd met een basis zorgverzekering? In ieder geval zorgkosten van de huisarts, zorg in het ziekenhuis en kraamzorg. De meeste medicijnen vallen ook onder de basisverzekering.

In 2022 zijn er een aantal wijzigingen in het basispakket. Ten eerste stijgt de gemiddelde zorgpremie met €4, dit verschilt per verzekeraar. Ten tweede krijgen mensen met een lager inkomen meer zorgtoeslag. Inhoudelijk veranderen er ook een aantal zaken. Die lees je hieronder:

  • Kosten voor herstelzorg van Covid-19 worden langer vergoed, tot augustus 2022. Ook wordt de dekking uitgebreid met fysiotherapie, ergotherapie, dieetadvisering en logopedie.
  • Patiënten kunnen hun elektriciteitskosten bij mechanische ademhalingsondersteuning thuis voortaan rechtstreeks declareren bij hun zorgverzekeraar. De meeste zorgverzekeraars hebben op hun website een declaratieformulier staan.
  • De hoogte van het eigen risico blijft €385,-
  • De eigen bijdrage voor geneesmiddelen blijft maximaal €250,-

Ieder jaar veranderen er dingen in de zorgverzekering zoals prijzen en voorwaarden. Het loont daarom om ieder jaar te kijken en te vergelijken of je huidige zorgverzekering nog goed bij jou past. Rond 1 januari mag je van zorgverzekeraar wisselen. Een Website als verzekering.nl kan jou helpen met het besparen op je zorgverzekering. Naast een basis zorgverzekering zijn de meest gekozen aanvullende verzekeringen: tandartskosten, fysiotherapie, medische hulp in het buitenland, alternatieve geneeswijzen en brillen en lenzen. Ook binnen de aanvullende verzekeringen loont het om een vergelijk te maken en eventueel over te stappen van verzekeraar. Let alleen wel extra goed op de voorwaarden tijdens het maken van een vergelijk, omdat je waarschijnlijk in eerste instantie voor een bepaalde verzekeraar hebt gekozen vanwege specifieke voorwaarden.

Op het moment dat je je zorgverzekering gaat vergelijken aan het einde van het jaar is het ook een goed moment om naast je zorgverzekering al je andere lopende verzekeringen te vergelijken. Dit kan snel veel geld besparen en helpt tegen oververzekeren. Om erachter te komen of je niet te veel betaald voor bijvoorbeeld je ziektekostenverzekering, kun je een onafhankelijke vergelijker invullen. Zo kom je er snel achter of je te veel betaalt of niet.

Vliegticket Ibiza: dit kan je verwachten van het Spaanse eiland 

Previous article

Kenmerken van Huawei MateBook 14s in 2022

Next article

You may also like

More in Tips