Fun & Verstandig

Efficiënt reizen als je nog geen auto hebt

0

Als je jong bent en je hebt nog geen eigen auto, of je bent ouder maar hebt om wat voor reden dan ook geen auto, kan het maken van een langere reis nogal lastig zijn. Het liefst pak je natuurlijk de auto en rijd je op je eigen tempo naar het punt van bestemming. Maar als dat niet kan, wat zijn dan je opties? En wat is het meest efficiënt?

1: De taxi

Een taxi is iets waar je al snel aan kunt denken wanneer je moet reizen zonder eigen auto. Ideaal: iemand die je brengt van punt naar punt zonder dat je zelf ook maar iets hoeft te doen. Echter komt het vaak voor dat taxichauffeurs véél geld vragen voor de rit die ze gereden hebben, of dat ze je proberen te misleiden. Een ‘normale’ taxichauffeur of taxibedrijf zou dit natuurlijk niet doen, maar het is lastig om hier honderd procent zeker van te zijn. Bovendien is het reizen met een taxi voor een lange reis sowieso al snel vrij duur. Daarom is het reizen met de taxi niet het meest efficiënt.

2: Het openbaar vervoer

Reizen met de bus, trein en metro is iets wat voor veel mensen een soort noodoplossing is. Jonge mensen doen vaak echter niets anders dan dagelijks reizen met het openbaar vervoer. Het is dan ook een prima manier om van A naar B te komen voor een relatief lage prijs. Echter heb je wel het probleem dat het nog wel eens lang kan duren, en dingen als storingen of vertraging liggen altijd op de loer. Kans dat je bijvoorbeeld te laat komt op een afspraak of de overstap mist, is zeker aanwezig. Wellicht kun je je eigen bus huren, zodat je geen gebruik hoeft te maken van het openbaar vervoer.

3: Huur zelf een auto

Wat kun je beter doen dan het roer in eigen handen nemen? Wanneer je zelf rijdt heb je alles zelf in de hand en kun je alles precies zo doen zoals jij het wil. Een auto huren Rotterdam kan prijzig zijn, maar als je goed onderzoek doet zal je zat autoverhuur bedrijven tegenkomen die jou een auto laten huren voor een prima prijsje. Ideaal, want je hebt alles in eigen handen en kunt zo de auto gebruiken zo veel je wilt, binnen de overlegde data. Natuurlijk kun je dit alleen doen als je een rijbewijs hebt en dus niet als je minderjarig bent of hem niet hebt. Voor jongeren is deze optie dus minder geschikt, voor oudere mensen is dit de perfecte optie.

Mijn droger laat me in de steek – wat moet ik doen?

Previous article

Help! Mijn keuken raakt maar niet opgeruimd

Next article

You may also like