Tips

De voor- en nadelen van een Sunshower

0

Overweeg je om een Sunshower aan te schaffen? Dan wil je vast de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. In dit artikel delen we alle voor- en nadelen, zodat jij uiteindelijk de juiste keuze kunt maken.

Wat is een Sunshower?

Een Sunshower is een paneel dat je in de doucheruimte plaatst. In dit paneel zitten zowel infraroodlampen als Uv-lampen. De infraroodlampen dragen bij aan de algehele ontspanning en de Uv-lampen helpen bij het krijgen van meer energie en zorgen daarnaast ook nog eens voor een gezonde teint. 

Sunshowers zijn zowel verkrijgbaar als opbouwvariant of als inbouwvariant. Een opbouw Sunshower is vooral handig wanneer je deze in een bestaande douche wil plaatsen. Ga je de hele douche verbouwen? Kies dan voor een inbouwapparaat. 

Goed voor spieren en gewrichten

Heb je een kantoorbaan en merk je dat je last hebt van spieren en gewrichten? Een Sunshower biedt uitkomst. De infraroodstraling dringt tot diep in de spieren en gewrichten door. Door de straling ontstaat er warmte van binnenuit. Deze warmte helpt spieren te ontspannen. Door deze krachtige lampen, kan een Sunshower helpen bij het verminderen van reumatische klachten en andere spier- en pijnklachten. 

Sport je veel? Ook dan is een Sunshower ideaal. Infrarood zorgt voor een betere bloedcirculatie. Hierdoor herstellen spieren sneller en heb je minder lang last van blessures. 

Vitamine D tijdens de donkere wintermaanden

Vind je het ook zo vervelend als de dagen kort zijn? Aan het eind van de winter worden we vaak moe en lusteloos door een tekort aan vitamine D. Dit hoeft gelukkig niet langer. Je kunt namelijk kiezen voor een Sunshower met Uv-lampen.

Een Sunshower heeft een ingebouwde timer. Hierdoor gaat de Sunshower na tien minuten vanzelf uit. Deze tien minuten zijn voldoende voor een gezond vitamine D niveau.

Algehele ontspanning

Naast het feit dat een Sunshower helpt bij allerlei vervelende kwaaltjes en klachten, is het natuurlijk ook gewoon heel ontspannend. Wie moe is na een lange dag werken, stapt onder een warme douche en zet de Sunshower aan. Zo ontsnap je even aan de drukte van het dagelijks leven en kom je helemaal tot rust. 

Nadelen van een Sunshower

We hebben een hoop voordelen genoemd. Maar wat zijn de nadelen eigenlijk? Er zijn er gelukkig niet zoveel. Houd rekening met de plek van je douchedeuren en meet vooraf goed of de Sunshower wel past. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan. 

Ben je bang dat een Sunshower onveilig is? Niets is minder waar. Het paneel is gemaakt voor een natte ruimte en voldoet daarnaast aan alle Europese richtlijnen. 

De leukste ideeën voor een girls only avond

Previous article

Alles wat je wilt weten over een mobiel abonnement

Next article

You may also like

More in Tips