Tips

BDSM voor beginners: wat moet je weten?

0
black leather and strawberries

Dankzij films en series zoals Fifty Shades of Grey, Bonding, Venus in Fur en After wordt er steeds meer over gesproken: BDSM. De nieuwsgierigheid is gewekt, maar de uitvoering is natuurlijk een ander verhaal. Wat BDSM is, wat je hiervoor nodig hebt en hoe je dit als beginner kan uitproberen nemen we hieronder met je door. 

Wat is BDSM?

BDSM staat voor: bondage, dominantie, submissie en (sado)masochisme. Onder (sado)masochisme verstaan we het seksuele plezier beleven aan het pijnigen van iemand of voelen van pijn. Dit kunnen lichte vormen van pijn zijn, soms wordt er gelijk gedacht aan de ergste vormen van pijn maar dat verschilt natuurlijk per persoon. Iemand die graag gedomineerd wordt noemen we ook wel een sub; iemand die geniet van submissie. Het tegenover gestelde van submissie is dominantie; wanneer iemand geniet van dominantie is dat iemand die graag de controle heeft en hun partner disciplineert. De meest voorkomende vorm van BDSM in de slaapkamer is bondage. Bij bondage ontneem je iemand (deels) de bewegingsvrijheid, hiervoor zijn verschillende attributen te gebruiken. 

Voorafje

Voordat je samen met je partner de stap neemt om een vorm van BDSM uit te proberen is het belangrijk dat jullie vooraf wat dingen doornemen en afspreken. BDSM is gebouwd op vertrouwen, vrijwilligheid, veiligheid en verstand. Maak dan ook gebruik van deze vier V’s wanneer jullie praten over wat jullie zouden willen uitproberen. Spreek van tevoren ook af op welke locatie jullie dit willen uitproberen; zorg ervoor dat dit een veilige plek is waar jullie niet gestoord kunnen worden. Daarnaast is het belangrijk dat jullie een duidelijk stopwoord afspreken zodat jullie hier gebruik van kunnen maken wanneer het nodig is om (tijdelijk) te stoppen. 

De eerste keer

Of je nu van plan bent om de controle te nemen of te experimenteren met bondage, de juiste toys zijn van belang. Ga daarom op zoek naar toys die aansluiten op wat jullie samen uit willen proberen. Kijk ook naar wat goede toys zijn voor starters, een paar bekende toys zijn bijvoorbeeld: (hand)boeien, een zweepje, een oogmasker, een kietelaar, bondagetouw en een paddle. Wanneer jullie helemaal klaar zijn om voor het eerst BDSM toe te passen, neem dan de tijd om alles samen te ontdekken en zorg voor goede communicatie. Vraag de ander of alles naar wens is en of je partner zich op z’n gemak voelt. Luister goed naar de ander zowel vooraf, tijdens en achteraf en neem de tijd om samen door te nemen hoe alles was. Zo kunnen jullie telkens een stapje verder totdat jullie de perfecte manier hebben gevonden die  bij jullie past.

7x schoenen die iedere vrouw in haar kast moet hebben

Previous article

Deze kanalen kun je inzetten voor een extra marketing boost!

Next article

You may also like

More in Tips