Fun & Verstandig

Koffie inname op kantoor: hoeveel drinkt de gemiddelde werknemer?

0

Koffie… Voor sommigen is het een delicatesse, maar voor de meesten is het toch echt een noodzaak. Veel mensen zullen dan ook zeggen dat ze zonder koffie de dag niet doorkomen. Een lekker bakkie in de auto, thuis of in een barretje. Maar de plek waar misschien wel het meeste koffie wordt gedronken, is toch echt op kantoor. Het wordt gedronken om wakker te blijven, bij te praten met collega’s, aan de sleur te ontsnappen of gewoon omdat het lekker is. Maar hoeveel drinkt de gemiddelde werknemer dan? Wij zochten het voor je uit!

Steeds hogere eisen aan een bakkie pleur

Omdat er steeds meer soorten koffies op de markt komen, stelt de Nederlander ook steeds hogere eisen aan zijn bakkie. Koffiecafés en speciaalzaken bieden een divers assortiment aan koffies; espresso, cappuccino, latte etc. Gelukkig hebben veel merken hier handig op ingespeeld door een éénkopszetsmethode te ontwikkelen. Hiermee creëer je een lekkere cappuccino in een handomdraai! Als werkgever moet je dan de keuze maken wat voor apparaat en bonen je gaat nemen. Met een koffie abonnement wordt dit een stuk makkelijker. Je krijgt een koffiemachine, bonen én service! Zo kunnen alle werknemers genieten van een goede kop koffie!

Meer plezier op werk door een lekkere koffie

In totaal drinkt 72% van werkend Nederland koffie op de werkvloer. Bijna de helft van de Nederlanders geeft dan ook aan dat ze productiever zijn in het werk met een goede kop koffie. Maar hoe zit het dan met van die niet te drinken bakkies pleur? Ongeveer 58% van de werknemers vindt de kwaliteit van de koffie heel belangrijk. En voelt zich door een goede bak ook positiever over het werk. Goede koffie op de werkvloer is dus heel belangrijk! Maar hoeveel koppen zijn daar dan voor nodig? Het blijkt dat de gemiddelde werknemer 4 kopjes per dag drinkt. Een kleine groep werknemers geeft de koffie op werk een onvoldoende. Daarnaast zegt een andere groep, die geen koffiedrinken drinkt, dat ze dit doen vanwege de slechte smaak. Uit onderzoek blijkt ook dat mannen meer koffie op het werk drinken dan vrouwen. Mannen drinken vaak meer dan vijf kopjes per dag, terwijl vrouwen 2 kopjes of minder drinken. Maar wat voor soort koffie wordt er dan het meest gedronken op kantoor? Dat blijft toch wel de zwarte koffie. Deze wordt gevolgd door cappuccino en espresso.

Wat zijn de koffietrends op kantoor?

De laatste jaren zijn er steeds meer trends ontstaan op het gebied van koffie. Deze trends hebben ook de werkvloer bereikt. Zo is het steeds belangrijker geworden dat de koffie duurzaam is en de juiste keurmerken bevat. Deze duurzaamheid heeft zich ook uitgebreid naar de verpakkingen en de manier van vervoeren. Een andere trend zijn melkvervangers. Zo kiezen mensen steeds vaker voor een alternatieve melksoort als, kokos-, haver-, amandel-, of sojamelk omdat ze een allergie hebben óf veganistisch zijn. Inmiddels is koffie er dus in alle soorten en smaken. Zo is er voor iedereen wat wils.

Zo creëer je thuis een mini-spa

Previous article

5x sfeervolle buitenverlichting op het terras: gezellig buiten eten doe je zo

Next article

You may also like