Tips

Wiet en de mens – dé grootste gezondheidsvoordelen

0

Ons land staat natuurlijk bekend om onder andere de wereld van de wiet. Iedere dag zijn er super veel mensen die een Amsterdam Coffeeshop inlopen om een jointje te halen. Los van het feit dat blowen erg leuk kan zijn met vrienden, is het ook nog eens zo dat wiet een aantal belangrijke voordelen met zich meebrengt voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Ben je benieuwd welke dit precies zijn? Lees dan snel verder om daar vandaag nog achter te komen!

Cannabis helpt bij pijn

Wist je dat cannabis, ook wel de officiële naam van wiet, bekend staat als een van de meest effectieve natuurlijke pijnstillers die je maar kunt vinden. Binnen de medische wereld wordt op dit moment over het algemeen ondervonden dat cannabis de pijnperceptie vermindert en de manier verandert waarop de hersenen pijnsignalen verwerken. Zo kunnen mensen die last hebben van bepaalde soorten chronische pijn, zoals mensen met artritis of MS, veel baat hebben bij het gebruik van cannabis om hun vervelende symptomen te verlichten.

Cannabis kan helpen bij depressies

Daar komt ook nog eens bij dat wiet een positief effect blijkt te hebben op de geestelijke gezondheid, met name op het verminderen van symptomen van angst en depressie. Dit wordt naar alle waarschijnlijkheid mogelijk gemaakt door het beïnvloeden van serotonine en dopamine. Dit zijn speciale neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor het reguleren van de stemming. Mensen die last hebben van een depressie, kunnen met het gebruik van cannabis in sommige gevallen hun humeur verbeteren.

Cannabis helpt je in slaap te vallen

Ook blijkt wiet erg effectief te zijn bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en -duur. We zien dat dit met name komt omdat wiet je helpt om tot rust te komen. Dit zorgt ervoor dat mensen sneller in slaap vallen en dat ze vervolgens ook een stuk dieper slapen. Mensen die lijden aan slapeloosheid en andere slaapstoornissen zouden dan ook eens kunnen proberen of ze baat hebben bij cannabis is slaapmiddel, al hangt dit natuurlijk wel van persoon tot persoon af.

Cannabis kan je eetlust stimuleren

Op de laatste plaats staat wiet bekend om zijn vermogen om de eetlust te stimuleren. Daarom is het vaak een goede keuze voor mensen die chemotherapie en andere behandelingen ondergaan die ervoor kunnen zorgen dat je minder honger hebt. Door de eetlust te stimuleren kan cannabis mensen helpen hun gewicht te behouden en de voedingsstoffen binnen te krijgen die ze nodig hebben om gezond te blijven.

Kom je ook een keertje lang?

We hopen dat je dankzij de info uit dit artikel meer te weten bent gekomen over de voordelen van wiet. Hoewel wij niemand aanraden om massaal te gaan blowen is het niet zo dat wiet zeer slecht is voor je. Sterker nog, op basis van deze voordelen is aangetoond dat wiet de potentie heeft om ook goede dingen te doen. Mocht je in de buurt zijn van onze coffeeshop dan nodigen wij je zeker uit om eens binnen te lopen. Een van onze medewerkers staat je graag te woord om je te helpen bij het kiezen van de juiste wiet of hasj!

Een vooruitblik op de beste modetrends van 2023

Previous article

5 redenen om je eigen fotoboek te maken 

Next article

You may also like

More in Tips