Tech & Gadgets

Zo maak je zelf de lekkerste Sushi

0

De laatste jaren zijn we steeds meer sushi gaan eten. Het aantal sushirestaurants wordt dan ook steeds groter. Maar het is ook leuk om zelf thuis sushi te maken. De lekkerste sushi maak je zo!

Juiste ingrediënten

In steeds meer supermarkten vind je een schap met allerlei spullen om zelf sushi te maken. Wat je zeker nodig hebt is:

  • sushirijst, dit is speciale rijst
  • rijstazijn en witte wijnazijn, of een kant-en-klare mix
  • nori, de zeewiervellen
  • suiker
  • zout
  • water

Dit is de basis van je sushi. Kun je het bij je supermarkt niet vinden, dan biedt de toko zeker uitkomst!

Nadat je de rijst gewassen hebt, ga je die koken in water met zout. Ondertussen warm je de azijn en suiker op in een kommetje. Nadat de rijst gekookt is volgens de instructies op de verpakking, laat je hem 10 minuten stomen. Vervolgens doe je de rijst in een kom en voeg je het azijnmengsel toe. Laat de rijst daarna helemaal afkoelen voordat je verder gaat, dit kan uren duren.

Wat vind je lekker?

Dan komt de grote vraag: wat doe je in de rijst en nori? Onze tip: kijk het af bij de experts. Ga eens sushi eten in Den Bosch bijvoorbeeld, en kijk welke sushi jij het lekkerst vindt.

Koop vervolgens die ingrediënten en laat je creativiteit de vrije loop! Hou het simpel met verse zalm of tonijn (hoe hoger de kwaliteit, hoe lekkerder de sushi zal zijn) of maak heerlijke combinaties. Populair is bijvoorbeeld de California Roll, met surimi, avocado, komkommer en Japanse mayonaise in de nori, daaromheen rijst en afgemaakt met viskuit.

Maar eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of je kunt het in je sushi stoppen, of er bovenop leggen. Japanse omelet, flame grilled beef, krokante kip of garnalen, cream cheese of een complete vegaroll vol heerlijke (zoetzure) groenten, maar vergeet vooral de classics niet! Bij sushi denk je toch vooral aan vis.

Verder kun je diverse toppings kiezen, zoals de eerder genoemde viskuit, maar ook sesamzaadjes of gebakken uitjes. Vergeet de sojasaus, gember en wasabi niet, en je geniet thuis van je zelfgemaakte sushi!

Voordelen van Medicinale Cannabis en Wietolie

Previous article

Dit is waarom CBD olie helpt bij ontspanning en beter slapen

Next article

You may also like