Tips

Zo maak je je tuin klaar voor de zomer!

0

Iedereen houdt er wel van om in de zomer lekker in de tuin te zitten met een lekker ijsje en een goed boek. Het is alleen niet uitnodigend op het moment dat de tuin er niet zo leuk uitziet. Om die reden gaan mensen in de lente vaak hard aan de slag in de tuin om deze weer klaar te maken voor de zomer. Ben jij benieuwd hoe je dat het beste kan aanpakken? Lees dan gerust hieronder verder.

Onkruid mag weg

De meeste mensen zullen onkruid in de tuin hebben. Onkruid ziet er natuurlijk niet zo fris uit. Je kan dus beginnen met het verwijderen van het onkruid als je de tuin gaat aanpakken. Ben je het echt zat om elke keer onkruid te verwijderen? Dan kan je het enigszins voorkomen door een bodembedekker te strooien in de tuin. Een bodembedekker zorgt ervoor dat het onkruid er niet doorheen groeit. Bij Tuinshop zijn er allerlei soorten bodembedekkers beschikbaar, maar je zal het vaakst houtsnippers tegenkomen in een tuin.

Even alles snoeien

In de lente zal je al veel mensen horen in de wijk die aan het snoeien zijn, maar je kan eigenlijk het beste gaan snoeien in de zomer. Als je te laat of te vroeg gaat snoeien, is de kans groot dat alles in de tuin gaat rotten. Je moet dus zien te voorkomen dat je gaat snoeien op het moment dat alles nog aan het bloeien is. Het is overigens beter om te snoeien in de zomer, omdat de struiken en bomen dan niet zo kwetsbaar zijn als de herfst en winter om de hoek staan.

Groene aanslag wegpoetsen

De meeste tuinen zullen ook te maken krijgen met groene aanslag. Om de tuin klaar te maken voor in de zomer, is het natuurlijk wel belangrijk om deze groene aanslag weg te halen. Waarom moet je groene aanslag verwijderen? Het ziet er natuurlijk niet zo fris uit in de tuin. Hiernaast kan groene aanslag zelfs gevaarlijk zijn op het moment dat het heeft geregend. Het gaat dan glibberig aanvoelen waardoor je zou kunnen uitglijden. Om de groene aanslag te verwijderen, kan je bijvoorbeeld een aanslagreiniger gebruiken.

Alles schoonmaken

Je wil waarschijnlijk wel in een schone tuin zitten in de zomer. Dit betekent dat je de tuin zal moeten schoonmaken. Liggen er tegels in de tuin? Poets die dan eens schoon met een bezem. Heb je leuke tuinmeubels staan? Dan is het natuurlijk wel zo fris om deze meubels eens schoon te maken. Als je het onkruid al hebt weggehaald, dan is het ook wel zo handig om dit netjes op te ruimen. Hopelijk weet je nu beter waarmee je kan beginnen!

Dit is wat vrouwen schrijven over de NFT’s!

Previous article

Wat is het verschil tussen Graszoden en Graszaad

Next article

You may also like

More in Tips