Vrouwen & Lifestyle

Zo creëer je thuis een mini-spa

0

Als je een drukke baan hebt of veel voor je studie moet doen, dan is het belangrijk dat je regelmatig ontspant. Maar nu sauna’s en andere wellness-dingen wat lastig te bereiken zijn door corona, moet je een andere oplossing bedenken. In deze blog vertellen we je daarom hoe je van jouw huis een mini-spa maakt. Lees je mee?

  1. Organiseer jouw mini-spa

Je moet een spa-moment wel goed voorbereiden natuurlijk. Dus het is belangrijk dat je goed inkopen doet. Haal een masker voor je gezicht en voor je haar. Bruistabletten voor je voeten en een manicure-setje voor nieuwe nagels. Een wijntje en wat lekkers mag natuurlijk niet ontbreken. Haal alles in huis wat jij belangrijk vindt voor een avondje genieten.

  1. Creëer rust

Het creëren van rust is heel belangrijk. Want zonder rust geen ontspanning natuurlijk. Doe je telefoon uit, steek een paar kaarsen aan in de badkamer en zet lekkere muziek. Doe de verwarming aan, stel de douchemengkraan op een temperatuur die jij lekker vindt en laat de ontspanning maar beginnen!

  1. En ontspannen maar…

Ontspanning is meer dan alleen een bad liggen of onder de douche staan, en wat lekkers eten. Het lekkerst van een spa is dat je jezelf even echt kunt onderdompelen. Thuis is dat wat lastiger maar gelukkig niet onhaalbaar. We hebben nog een paar extra tips voor je:

  • Kies voor lekkere geurkaarsen, zoals lavendel of kies voor een geur-diffuser.
  • Trek er een aantal uur voor uit, zodat je ook echt kunt ontspannen.
  • Doe een aantal mindfulness-oefeningen, zoals een geleide meditatie of een yogavideo. Zo kun je lichaam én geest ontspannen.
  • Pak een goed boek of een lekker tijdschrift, maar probeer niet je mobiel erbij te pakken.
  1. Plan regelmatig een moment voor jezelf

Zo’n mini-spa in huis is natuurlijk een perfect moment om jezelf te trakteren. Het prettigste is nog dat je het niet alleen hoeft te doen als de emmer dreigt over te lopen. Door regelmatig te ontspannen en door regelmatig deze avondjes te plannen, blijf je relaxt. En dat is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen!

Slots speciaal voor vrouwen – gokken ze anders dan mannen?

Previous article

Koffie inname op kantoor: hoeveel drinkt de gemiddelde werknemer?

Next article

You may also like