TipsVrouwen & Lifestyle

Gekleurd haar: zo zorg jij ervoor dat je langer kan genieten van je gekleurde haar!

0

Gekleurd haar, het kan je weer een verfrissende look geven, maar het vereist ook speciale zorg en aandacht om de kleur levendig en het haar gezond te houden. Of je nu je haar hebt laten verven in een levendige tint, highlights hebt toegevoegd of grijs haar verbergt, hier zijn belangrijke tips om gekleurd haar zo goed mogelijk te verzorgen!

Kies producten speciaal voor gekleurd haar

Ten eerste is het belangrijk om te kiezen voor haarproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor gekleurd haar, zoals bijvoorbeeld waterstofperoxide voor haar kleuren. Deze producten zijn doorgaans zachter en bevatten ingrediënten die helpen om de kleur te behouden en de haarstructuur te beschermen. Kies voor een kleurbehoudende shampoo en conditioner die vrij zijn van sulfaten en parabenen. Deze producten helpen om de kleur langer levendig te houden en voorkomen dat de kleur vervaagt.

Was je haren niet elke dag

Daarnaast is het belangrijk om je haar niet te vaak te wassen. Frequent wassen kan de kleur sneller vervagen. Probeer je haar om de andere dag of om de paar dagen te wassen, afhankelijk van je haartype en persoonlijke voorkeur. Als je merkt dat je haar snel vet wordt, kun je droogshampoo gebruiken om het op te frissen tussen de wasbeurten door. Benieuwd welke producten je daarvoor kan aanschaffen? Je kunt gemakkelijk online haarproducten kopen!

Bescherm je haar tegen de hitte

Het gebruik van warme apparaten kan schadelijk zijn voor gekleurd haar. Warmte kan de kleur sneller vervagen en het haar beschadigen. Beperk daarom het gebruik van föhns, stijltangen en krultangen zo veel mogelijk. Als je toch warmte wilt gebruiken, breng dan altijd een hitte beschermend product aan op je haar voordat je de tools gebruikt. Dit beschermt je haar tegen de schadelijke effecten van hitte.

Blootstelling aan de zon kan ook de kleur van je haar vervagen. Probeer je haar te beschermen tegen de zonnestralen door een hoed of sjaal te dragen. Daarnaast kun je haarproducten gebruiken die UV-bescherming bieden om je haar te beschermen tegen schadelijke zonnestralen.

Conditionerende behandeling

Om je gekleurde haar gezond en gevoed te houden, is het belangrijk om regelmatig een diepe conditioning behandeling toe te passen. Deze behandelingen hydrateren het haar intensief en herstellen de glans. Je kunt een diepe conditionering behandeling kopen in de winkel of zelf maken met natuurlijke ingrediënten zoals kokosolie, avocado of honing. Breng de conditionerende behandeling aan op schoon, vochtig haar en laat het enige tijd intrekken voordat je het uitspoelt.

Ga voorzichtig om met je haar

Naast de juiste haarverzorgingsproducten en behandelingen, is het ook belangrijk om voorzichtig om te gaan met gekleurd haar. Vermijd ruw kammen of borstelen, vooral als je haar nat is, om beschadiging en breuk te voorkomen. Gebruik een kam met wijde tanden of een borstel met zachte haren om je haar voorzichtig te ontwarren. Begin altijd bij de haarpunten en werk geleidelijk naar de wortels toe.

Hoe je je leefruimte aanpast voor meer ontspanning – 15 tips

Previous article

ObdLink en OBDReader: Geavanceerde diagnostische tools voor voertuigen

Next article

You may also like

More in Tips