Tech & Gadgets

Beginnen met fotografie, technischere foto’s maken doe je zo

0

Jij wil beter en beter worden met het maken van foto’s. Dat kan je om allerlei verschillende manieren doen. Zo vertellen wij in dit artikel hoe jij technischere foto’s kan maken.

Technische foto’s maken. Wat houdt dit eigenlijk in? Wat wij proberen uit te leggen is gebruik te maken van je camera. Op een camera zitten enorm veel verschillende instellingen. Zo heb je diafragma, scherptediepte, sluitertijd en nog veel meer. Je kan dit soort technische snufjes gebruiken om veel creatievere foto’s te leren maken en nog meer vrienden te worden met je camera. 

3x een technische foto maken:

In dit artikel krijg je uitleg over sluitertijd, diafragma en het gebruik van iso op jouw camera. Zo krijg je kleine tips om deze te gebruiken en je foto’s beter te maken. 

#1 Het gebruik van sluitertijd

Sluitertijd is simpel gezegd de tijd dat het licht op de sensor van je camera valt. Hoe langer dus de sensor ontvangt hoe meer licht hij opneemt. Bij een avondfoto van het heel cool zijn om de sluitertijd te gebruiken om de sterren en misschien wel de melkweg op de foto te krijgen. Wanneer je dit overdag doet zal je zien dat de foto vaak overbelicht raakt. In dit artikel: ‘Wat is sluitertijd?’ lees je nog meer over sluitertijd en hoe het te gebruiken.  

#2 Diafragma gebruiken voor een foto

Met diafragma kan jij de scherptediepte in je foto’s veranderen. Zo heb je verschillende getallen op je foto: f/1.8 tot f/32. Wanneer jij het getal lager maakt dan open jij de grote van de lens. Hiermee maak je dus een foto scherper dichtbij of juist veraf. 

#3 Wat zijn ISO-waardes

Een juiste combinatie van iso, diafragma en sluitertijd kan voor de perfecte foto zorgen. Zo zorgt iso ervoor dat jij licht kan bijstellen. Foto’s kan je juist lichter of donkerder maken. Een perfecte foto maken in het donker klinkt als onmogelijk. Maar met de juiste lens en de juiste skills kan jij een haarscherpe foto in het donker maken. 

Benieuwd hoe je een prachtige foto in het donker maakt? Bekijk deze video   

Zo start je jouw eigen business

Previous article

Een koekenpan kan schadelijk zijn, maar hoe schadelijk?

Next article

You may also like