Tips

Uitvaartverzekering: zo zit het

0

Of je het nu hebt over het overlijden van een naaste of nadenkt over je eigen overlijden, het onderwerp blijft lastig. Je denkt er liever niet over na en staat er liever ook niet te lang bij stil. Wel zijn bepaalde voorbereidingen en processen belangrijk om te regelen of bekend mee te zijn. Zo ook het onderzoek naar en het afsluiten van een uitvaartverzekering. Daarmee ben je wanneer het zover is goed voorbereid. Dit geeft niet alleen jezelf, maar ook anderen een veiliger gevoel. Wat een uitvaartverzekering precies is en waarvoor je deze afsluit, leggen we je in deze blog uit. 

Wat het is

Vandaag de dag heeft meer dan 70% van de Nederlanders een uitvaartverzekering afgesloten. Met de uitvaartverzekering zorgen ze ervoor dat een bedrag of dienstenpakket klaar ligt wanneer ze komen te overlijden. Hiermee kan de uitvaart bekostigd en georganiseerd worden. Een uitvaartverzekering kan worden afgesloten voor een bepaalde periode of tot aan het overlijden, maar er zijn nog meer verschillende opties. Zo kiest de één voor een dienstenpakket, waarbij de uitvaartverzekeraar samen met de nabestaanden de uitvaart organiseert. Een uitvaartverzekering in geld kan ook worden afgesloten. In zo’n geval wordt er een vooraf gekozen bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden waarmee ze zelf de organisatie van de uitvaart volledig op zich kunnen nemen. 

Zekerheid voor nabestaanden

De voornaamste reden waarom een uitvaartverzekering wordt afgesloten is de financiële zekerheid die het biedt voor de nabestaanden. Een uitvaart kost in Nederland al snel tussen de €7.500,- en €9.500,-. Dat bedrag heeft niet iedereen zomaar ergens liggen. Je weet niet wanneer je komt te overlijden. Natuurlijk hoop je dat dat nog jaren duurt. Dan heb je meer dan genoeg tijd om geld weg te leggen voor je nabestaanden. Echter is een uitvaartverzekering fijn in het geval dat je plots komt te overlijden. Je nabestaanden zullen het rouwproces moeten doorgaan. Hierbij wil je ze zo min mogelijk belasten met bijvoorbeeld financiële kwesties. Zo loop je niet het risico dat je nabestaanden geconfronteerd worden met deze kosten. 

Kosten

De kosten van een uitvaartverzekering kunnen flink verschillen. Dit heeft te maken met de verschillende soorten uitvaartverzekeringen die je kunt kiezen en het uit te keren bedrag dat je bijvoorbeeld selecteert. Daarnaast hebben je leeftijd, het aantal mensen dat je meeverzekert en de periode waarin je verzekerd wilt zijn een invloed op de premie die je betaalt. Het is daarom altijd verstandig om de kosten van een uitvaartverzekering te berekenen. Zo weet je wat je kunt verwachten. 

Met een beter begrip van wat een uitvaartverzekering precies is, kun jij je onderzoek hiernaar doorzetten. Zo weet je waar je jezelf voor verzekert en wat dit voor jou en je nabestaanden kan betekenen. 

De juiste gellak bestellen – waar moet je op letten?  

Previous article

Een groot aanbod voor kleding inkopen? 3 tips – kleding inkopen

Next article

You may also like

More in Tips