Tips

Smart home: een combinatie van comfort en duurzaamheid

0

Smart home zijn geavanceerde lampen die te bedienen zijn met je telefoon, tablet of spraakbediening. Slimme verlichting is vaak duurzaam en heeft verschillende functies om je woning een upgrade te geven. Zo kun je je huis een leuke sfeer geven door middel van kleur en helderheid van de lampen. Smart home zorgt voor een slimme leefomgeving en kan je interieur een boost geven. Er is uiteraard nog veel meer te verkrijgen op het gebied van smart home, maar in dit artikel gaan we wat verder in op verlichting.

Smart home verlichting aansluiten

Smart home lampen kun je over het algemeen gewoon in de fitting draaien en meteen gebruiken. Echter heb je de lamp nu nog niet gekoppeld. Dit kun je doen met de app die bij je smart home verlichting hoort. Dit kan bijvoorbeeld een app van Philips Hue zijn, maar ook de Google Home app ondersteunt veel smart home apparaten.

Smart home bedienen

Om je verlichting te bedienen via de smart home app heb je altijd een verbinding nodig. Het kan namelijk zijn dat je vanaf een andere locatie je lampen wilt bedienen. Ook wordt er bij sommige smart home pakketten een afstandsbediening bij geleverd. Zo zou je dus thuis gebruik kunnen maken van de afstandsbediening en buitenshuis van de app.

Je kunt met de app of afstandsbediening zo’n beetje alles bedienen wat maar met de lamp te maken heeft. Denk hierbij aan de helderheid, de kleur, de warmte en zelfs een ingestelde timer waarmee je kunt aangeven wanneer de lamp aan en uit moet. Dit is ideaal in de avonduren.

Smart home verlichting kopen

Zorg voor een goed wifi netwerk voordat je smart home apparaten koopt. Een optimale verbinding zorgt ervoor dat je je lampen altijd kunt gebruiken. Ook is de armatuur belangrijk om naar te kijken omdat niet iedere smart home lamp in elke fitting past. Weet je niet welke lamp je nodig hebt, laat je dan informeren door een expert op het gebied van smart home.

De impact van zonschade op de huid

Previous article

4 betaalbare zorgverzekeringen voor studenten

Next article

You may also like

More in Tips