TipsVrouwen & Lifestyle

Zo zorg jij dat je haar gezond blijft

0

Mooi en gezond haar is iets wat de meeste vrouwen nastreven. Het kan zijn dat je kort haar of lange lokken hebt, of je haar elke dag in de krul zet of het liefst steil maakt.

Er zijn in ieder geval een aantal belangrijke stappen die je kunt nemen om je haar gezond en glanzend te houden. In deze blog delen we enkele nuttige tips voor haarverzorging voor vrouwen.

#1 Was je haar op de juiste manier

Het is belangrijk om je haar op de juiste manier te wassen. Gebruik altijd een milde shampoo, die geschikt is voor jouw haartype. Masseer de shampoo zachtjes in je haar en hoofdhuid en spoel het grondig uit. Was je haar niet met heet water, want dit kan je haar beschadigen en uitdrogen.

#2 Gebruik conditioner

Conditioner is van belang om je haar te hydrateren en zacht te maken. Breng bijvoorbeeld de conditioner van Davines aan na het wassen van je haar. Een paar minuutjes genieten van de warme douche en uitspoelen maar. Er wordt aangeraden conditioner in de lengte van je haar toe te passen. Vermijd dus je hoofdhuid.

#3 Bescherm je haar tegen hitte

Het gebruik van hete styling tools, zoals een föhn, stijltang of krultang, kan je haar beschadigen. Probeer je haar zo vaak mogelijk natuurlijk te laten drogen en gebruik hittebeschermende producten als je styling tools gebruikt.

#4 Eet gezond

Gezond eten? Echt waar! Een gezond dieet kan bijdragen aan gezond haar. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten, vitaminen en mineralen, zorgen voor het behouden van glans. Bovendien helpt het tegen het snel afbreken van je haar. Drink bovendien voldoende water om je lichaam en haar gehydrateerd te houden.

#5 Vermijd overmatig gebruik van chemicaliën

Chemische behandelingen zoals het verven of het permanenten van je haar, leiden tot beschadiging. Probeer deze behandelingen zo min mogelijk te doen en laat je haar regelmatig knippen om gespleten haarpunten te voorkomen.

#6 Gebruik de juiste producten

Haarproducten voor krullend haar zijn anders dan producten voor steil haar. Misschien een beetje technisch: maar de groei van krullen verloopt anders dan dat van steil haar. Dit heeft als gevolg dat krullen op een andere manier behandeld moeten worden. De haarproducten zijn hierop aangepast.

#7 Borstel je haar voorzichtig

Last but not least: borstel je haar voorzichtig om haarbreuk te voorkomen. Begin bij de punten van je haar en werk langzaam naar de wortels toe. Gebruik een borstel met zachte haren om klitten te voorkomen. Probeer je haar niet te borstelen als het nat is, omdat het dan gevoeliger is voor beschadiging. Mocht je dat liever wel doen, gebruik dan onder de douche kam. De conditioner zal zorgen voor een soepel verloop.

Door het volgen van bovenstaande tips, houd jij je haar zo gezond en glazen mogelijk! Was je haar op de juiste manier, bescherm het tegen hitte en eet gezond. Met deze en de andere, relatief eenvoudige stappen, zorg jij ervoor dat iedereen met grote ogen naar je haar kijkt. Hoe fijn is het als je zo lang mogelijk je volumineuze haar behoud!

Wat zijn de voordelen van een rijstkoker?

Previous article

Een online marketeer inhuren: boost jouw bedrijf!

Next article

You may also like

More in Tips