Vrouwen & Lifestyle

Welke make-up is het gezondste voor je huid?

0

Veel vrouwen dragen vaak make-up, maar iedereen die regelmatig make-up draagt zal herkennen dat het de huid ook flink kan irriteren. Niet alleen de huid zelf, maar ook het verwijderen van make-up kan een flink rode, jeukende of trekkende huid opleveren. Je huid moet als het goed is nog je hele leven mee, dus het is wel belangrijk om er goed voor te zorgen! Hoe zorg je dat je op het gebied van make-up de meest verstandige keuzes maakt? Wij geven in dit artikel tips!

Minerale make-up

Make-up die gemaakt is van allerlei chemicaliën die normaal ook niet op je gezicht zouden belanden, zijn vanzelfsprekend irriterender voor het gezicht dan make-up wat volledig gemaakt is van natuurlijke ingrediënten. Zou jij ook liever natuurlijke ingrediënten aanbrengen op je huid dan chemicaliën? Kies dan voor minerale make-up van Fair Minerals, want dit is gemaakt van mineralen wat natuurlijke grondstoffen zijn. Vervolgens is dit gemalen en verpulverd en is er make-up van gemaakt. Wat dus niet schadelijk is voor je huid! Daarnaast heeft het nog vele voordelen: zo is het van nature waterafstotend en zonwerend. Dat betekent dat je geen extra zonnebrand hoeft te gebruiken én dat je make-up niet smelt in de zon, maar gewoon goed blijft zitten.

selective focus photography of woman in black turtle-neck long-sleeved shirt

Kies voor hypoallergeen

De één heeft sneller last van een allergische reactie dan de ander. En een allergische reactie op een make-up product kan ontzettend vervelend zijn: zo kan je last krijgen van roodheid bultjes, puisten of jeuk. De keuze voor een hypoallergeen make-up product is dan een verstandige keuze: hierin zitten geen producten die een allergische reactie kunnen veroorzaken.

Diervriendelijk

Sommige make-up wordt getest op dieren, wat natuurlijk niet heel diervriendelijk is. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel make-up merken die pleiten voor het níet testen op dieren en hier ook mee adverteren. Dit is natuurlijk een heel diervriendelijke keuze, en hoewel het misschien niet altijd voelt alsof je eentje een verschil maken kan, begint een betere wereld natuurlijk altijd bij jezelf! Als een make-up product niet getest is op dieren, staat er vaak ‘proefdiervrij‘ vermeld op het etiket.

Borduren: waarom het zo populair is geworden in 2020

Previous article

Wordt Jamie Chadwick na 43 jaar de eerste pilote in de Formule 1? 

Next article

You may also like