Tech & Gadgets

Hoe milieubewust is de gaming industrie?

0

Heel Nederland probeert op veel verschillende manieren milieubewuster te worden. Of het nou is dat je minder lang of heet douchet, minder vaak in het vliegtuig stapt of minder vlees eet: bijdragen aan het milieu kan op veel manieren. Hoe dan ook – het is heel belangrijk om te doen! Wie de documentaire van David Attenborough heeft gezien, weet dat het heel belangrijk is dat we bijdragen aan een betere wereld om deze om een zo goed mogelijke manier door te kunnen geven aan volgende generaties.

3 P’s

Het is heel belangrijk voor bedrijven, zeker in 2020, om rekening te houden met de 3 P’s. Daarmee wordt gedoeld op people, planet en profit. Dat betekent dat er eigenlijk geen enkel bedrijf meer is wat zich niet kan focussen op duurzaamheid, ook als de branches eigenlijk est verschillend lijken.

Fysieke gamehallen

Wat al heel erg bijdraagt aan een verduurzaming van de gaming industrie, is dat er veel verplaatsing plaatsvindt van fysieke gamehallen naar online gaming plaatsen. Je kunt je vast wel voorstellen waarom: in een fysieke gamehal moeten er natuurlijk een hele boel producten geplaatst worden, zoals gamekasten. Daarnaast bestellen mensen ook vaak wat te drinken of eten en bestellen ze misschien wel een flesje cola, wat zonde is van het plastic.

Alles is energie

Misschien denk je er niet vaak over na, maar bij elke klik die je op het internet doet verbruik je energie. Het googelen van iemands naam kost bijvoorbeeld al energie. Ook met het downloaden van een online spel verbruik je energie. Dit is uiteraard minder dan wanneer je een fysiek spel aanschaft. Hiervoor moet je een heel productieproces in werking gesteld worden, en dit kost een stuk meer energie. Denk bijvoorbeeld naast het produceren van een cd-rom maar eens aan het produceren van een plastic omhulsel en het karton hierin.

Milieubewust gamen

Ook gamen, digitaal of analoog, kost energie – dat is iets wat je waarschijnlijk niet zal verbazen. Een bijzondere ontwikkeling hierin is dat de nieuwste Playstation, de Playstation 5, de meest zuinige playstation tot nu toe te zijn. Deze heeft namelijk een CO2-uitstoot van 22 gram per uur. Even vergelijken: de Xbox 360 stootte ongeveer 51 gram CO2 per uur uit. Vooral de consoles leken een paar jaar geleden een hoop energie nodig te hebben. Als je een console twee uur per dag gebruikte, dan had deze console ongeveer evenveel energie nodig als een gemiddelde koelkast.

man playing on laptop

Energie afhankelijk van gebruik

Als je veel gamet, bijvoorbeeld bij casino.nl, en ook nog eens vaak consoles gebruikt, dan verbruik je automatisch meer energie dan wanneer je niet veel gamet. Hoeveel energie je dus gebruikt, is vooral afhankelijk van je eigen verbruik. Ook is een belangrijk onderdeel of je je gamecomputer op stand-by zet wanneer je niet speelt, of dat je hem helemaal uitzet. Naast de console die je bij gamen gebruikt gebruik je namelijk ook het beeld en de geluidsinstallatie. Als je in een kleine kamer gamet, kun je ook ervaren dat deze kamer snel warm wordt. En dat allemaal door energie die gebruik wordt!

Serendipity of serendipiteit: betekenis en voorbeelden

Previous article

Een geplande keizersnee: een trend die groter wordt?

Next article

You may also like