Tech & GadgetsTips

Een tablet kopen – de voor- en nadelen

0

We kennen allemaal de tablet. Handzaam, compact en gebruiksvriendelijk. Qua formaat zit de tablet tussen de laptop en de smartphone in en doet het op het gebied van prestaties op veel vlakken niet onder voor een laptop. Opvallend is dan ook dat het aantal tablets wat verkocht is, daalt. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van een tablet, zeker in vergelijking tot de laptop?

Gebruiksgemak

Je dreumes kan al leuk een spelletje spelen op de tablet en ook opa en oma weten moeiteloos hoe ze dit apparaat moeten bedienen. Een tablet is razendpopulair binnen iedere leeftijdsgroep vanwege het grote gebruiksgemak. Geen moeilijke knoppen en ingewikkelde bedieningsmogelijkheden. Gewoon scrollen door de schermen en aanraken wat je wilt gebruiken. De tablet laat je bovendien heel makkelijk standby staan, waardoor je makkelijker even de tablet pakt om iets op te zoeken, dan de laptop die eerst weer helemaal moet opstarten.

Waar kun je een tablet zoal voor gebruiken?

Een tablet is heel veelzijdig. Je kunt het voor allerlei verschillende toepassingen gebruiken. Denk hierbij aan het spelen van spelletjes met behulp van apps die je hebt gedownload of spelletjes die je via Facebook kunt spelen. Maar ook het kijken van filmpjes op YouTube en Netflix kunnen heel goed op een tablet. Verder kun je internet op de tablet gebruiken om wat op te zoeken, nieuwsbladen te lezen en spelletjes te spelen, bijvoorbeeld op https://nl.unibet.be/casino. Houd er wel rekening mee dat hoe voller het geheugen van je tablet is, hoe minder snel deze reageert. Dit kan gevolgen hebben voor het functioneren van je spelletjes en het afspelen van je films.

Compact en handzaam

De tablet heeft een uitstekend formaat om toch goed beeld te hebben zonder dat je een heel groot apparaat mee moet nemen. Daarom is de tablet perfect om mee op reis te nemen. Steeds meer mensen vinden een internetverbinding op hun vakantieadres een belangrijke voorwaarde. Op die manier kun je ook tijdens je reis films kijken en op de hoogte blijven van het laatste nieuws, zonder dat je er een laptop voor mee moet nemen. Wat nog eens extra bijdraagt aan de mobiliteit van de tablet, is de sterke accu. Een laptop kun je vaak niet uren achtereen intensief gebruiken zonder dat de accu tussendoor opnieuw opgeladen wordt. Niet heel gek natuurlijk, want onder andere het besturingssysteem van een laptop vraagt veel meer stroom dan die van een tablet. Een gemiddelde tablet kan zo 12 uren functioneren zonder opgeladen te worden.

Nadelen van een tablet

Er zijn niet veel nadelen aan een tablet, mits je je verwachtingen realistisch houdt. Een tablet is bijvoorbeeld niet geschikt voor tekstverwerking, maar er zijn dan ook weinig mensen die met dit doel een tablet zullen aanschaffen. Er is verder weinig opslagruimte en weinig poorten voor het aansluiten van andere apparaten. Koop je met de juiste insteek een tablet, dan doe je nooit een miskoop.

Zijn er ook vrouwelijke bitcoin miljonairs?

Previous article

Met parfum op de zon in

Next article

You may also like