Fun & VerstandigVrouwen & Lifestyle

Dit zijn de 10 rijkste vrouwelijke pokerspelers

0

Bij de meeste gokspellen is het een kwestie van geluk hebben, maar bij poker moet je weten wat je doet en tactisch kunnen spelen. En het is een absoluut misverstand om te denken dat alleen mannen dit goed kunnen. Ook een heleboel vrouwen houden er meer dan een leuk zakcentje aan over, dat kan in casino’s maar ook online zoals hier. Benieuwd aan wat voor bedragen je dan moet denken? Wij zetten de tien rijkste vrouwelijke pokerspelers plus hun inkomsten voor je op een rij!

Vanessa Selbst

Met een totale winst van maar liefst 10.677.646 dollar staat de Amerikaanse pokerspeelster Vanessa Selbst met stipt op nummer één. En dan te bedenken dat ze in januari, na twaalf jaar professioneel – en in haar geval ook vrij agressief – pokeren, de handdoek al in de ring heeft gegooid. Maar met zo’n bedrag op de rekening ben je natuurlijk gek als je daar niet van gaat genieten.

Kathy Liebert

Ook de nummer twee in dit lijstje is een speelster uit de Verenigde Staten. Ze won in mei 2004 haar eerste WSOP-toernooi en mag zichzelf sindsdien de op één na beste verdienende vrouwelijke pokerspeler ooit. De hoogste prijzengelden won ze in het No Limit Hold’em Championship in 2006 (113.905 dollar), in 2007 (164.075 dollar) en in 2008 (282.282 dollar). Haar totale ‘winnings’ staan nu op ruim 6 miljoen dollar.

Annie Duke

Annie Duke zorgt er met een totale winst van 4.270.549 dollar voor dat ook achter de derde plaats in deze ranking een Amerikaanse vlag staat. Duke mag zichzelf recordhouder noemen wat betreft het aantal keren dat ze ‘in het geld’ eindigde tijdens de World Series of Poker 2008. Tot dan won ze maar liefst 34 geldprijzen.

Annette Obrestad

De eerste Europeaan in dit lijstje is Annette Obrestad uit Noorwegen. Ze won op 17 september 2007 tijdens het main event van de allereerste World Series of Poker Europe de hoofdprijs van maar liefst 1 miljoen pond. En ze was ook nog eens de jongste winnaar van een wereldtoernooi óóit. Het winstbedrag dat ze binnen harkte, liep in de jaren die daarop volgde op tot ruim 3,925 miljoen dollar.

Liv Boeree

De Engelse Olivia Boeree – die in de pokerwereld gewoon ‘Liv’ wordt genoemd – heeft met een schamele 3.796.316 dollar de vijfde plaats in dit rijtje verdient. Ze begon met pokeren tijdens haar deelname aan het programma Ultimatepoker.com Showdown van de Britse televisiezender Channel Five. Ze kreeg de smaak te pakken en waagde een poging in de profwereld. Met succes!

Zes tot en met tien

De uit de Verenigde Staten afkomstige Vanessa Rousso is met een totale winst van 3.513.841 dollar de best-verdienende vrouwelijke pokerspeler ter wereld. Opgevolgd door haar landgenoot, Joanne Liu, met 2.710.058 dollar. De Amerikaanse Jennifer Harman doet er met ‘slechts’ 2.701.395 dollar amper voor onder. Een iets groter verschil is te zien met de nummer negen; Victoria Coren. De Brit verdiende tot nu toe 2.369.038 dollar. De zevende Amerikaanse in deze top tien is Maria Ho. Zij sluit de lijst af met een winst van 2.328.458 dollar, allemaal vergaard uit pokerspelen.

 

Zo match jij de perfecte raamdecoratie bij jouw interieur

Previous article

Met deze online videotoepassingen kun je rijk worden

Next article

You may also like