Tips

5x redenen om vaker seks te hebben

0

Hebben jij en je partner weinig seks? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen! Vaker seks hebben heeft namelijk meerdere voordelen. Als jij en je partner hier maar weinig tijd voor vrijmaken, is het goed om dat voortaan wel te doen. Waarom je vaker seks zou moeten hebben? Wij zetten hieronder vijf goede redenen op een rij!

Het geeft een boost aan je relatie

Hoe slechter jullie seksleven, hoe meer jullie relatie wellicht in een sleur terechtkomt. Om dit te voorkomen is vaker vrijen zeker een goede oplossing. Hoe vaker jullie vrijen, hoe meer intimiteit er weer tussen jullie ontstaat. En dat heeft en positief effect op het verloop van de relatie, waardoor alle weer leuker wordt. Intimiteit speelt een belangrijke rol in jullie liefdesleven en daarom is het belangrijk om daar genoeg tijd aan te besteden. Probeer het zo leuk mogelijk te maken in de slaapkamer. Van het gezellig maken van de slaapkamer tot het uitproberen van seksspeeltjes, nieuwe standjes of het gebruiken van glijmiddel: het zijn allemaal dingen om te overwegen om jullie seksleven weer een boost te geven.

Het is goed voor je gezondheid

Nog een reden om vaker seks te hebben is omdat het goed is voor de gezondheid. Zo verlaagt het je stress, is het goed voor de weerstand en verbrand je er best wat calorieën mee. Wanneer je seks hebt produceren je hersenen daarnaast gelukshormonen, zoals endorfine en dopamine. Deze gelukshormonen zorgen ervoor dat je jezelf ontspannen en gelukkig voelt, wat natuurlijk ook een positief effect heeft op je gezondheid. Regelmatig vrijen past dus absoluut in een gezonde leefstijl!

Een mooie huid

Wat ook een mooi voordeel is van vaker vrijen, is dat je er een mooie huid van kunt krijgen. Mensen die vaak seks hebben, zien er namelijk vaak jonger en gezonder uit. Als je dus van een stralende jonge huid wilt blijven genieten, weet je wat je te doen staat!

Je slaapt beter

Heb je moeite met een goede nachtrust? Als je het vaak lastig vindt om snel in slaap te vallen, dan is dat natuurlijk enorm vervelend. Vrijen heeft als voordeel dat het jouw slaap bevordert. Vooral als je het doet net voordat je wilt gaan slapen. Bij de seks komt het hormoon prolactine vrij en dat zorgt ervoor dat je jezelf meer ontspannen en slaperig voelt. En je raadt het al, dat leidt tot een betere nachtrust.

Het werkt tegen pijntjes

Heb je te maken met pijntjes, bijvoorbeeld hoofdpijn? Hartstikke vervelend natuurlijk. Seks is in sommige gevallen een prima pijnstiller. Tijdens het vrijen komt het hormoon oxytocin vrij en dat hormoon heeft een pijnstillende werking. Wanneer dit hormoongehalte toeneemt, is het mogelijk dat bepaalde pijntjes binnen no time verdwijnen.

Zoals je hierboven hebt gelezen zijn er dus meerdere redenen om je seksleven weer een boost te geven en dus vaker te vrijen. Seks is hartstikke goed voor je om verschillende redenen en het kan daarom zeker geen kwaad om wat vaker met je partner het bed in te duiken!

Wil jij ook een egale huid?

Previous article

5 redenen om je kind lego cadeau te geven

Next article

You may also like

More in Tips